Annonce
112

Bølge af hærværk breder sig: Nu er der også skudt mod hus og dagligvarebutik

Nye tilfælde af skud mod blandt andet Super Brugsen i Mårlst og en privat bolig i Hylke ved Skanderborg bringer antallet af anmeldelser op på i alt 29. FotoS. Kim Haugaard og Google Maps
Både Super Brugsen i Mårslet og en privat bolig i Hylke er ramt af skud fra et luftgevær.
Annonce

SKANDERBORG/MÅRSLET: Lørdag middag kunne Stiften.dk fortælle, at der natten til lørdag var affyret skud med et luftgevær mod mere end 20 biler på flere adresser i den sydlige del af Aarhus Kommune og i Odder.

Siden er antallet af anmeldelser vokset til også at omfatte en dagligvarebutik og et privat hus, hvor der begge steder er skudt ind gennem en rude. Derudover har fem andre bilejere meldt om skud mod deres bil, oplyser både Østjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi.

Sidstnævnte har fået seks henvendelser i alt. En af dem drejer sig om et hus på Hylke Tværvej i Hylke syd for Skanderborg.

- Her er en villarude ud mod vejen blevet ramt af skud. Der er et skudhul i ruden, oplyser vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Henrik Dam.

Han oplyser, at Sydøstjyllands Politi senere i dag skal ud for at afhøre husets beboer.

Derudover har Sydøstjyllands Politi fået fem anmeldelser om skud mod i alt fem biler i Hylke og Gram ved Stilling.

Der er også blevet skudt mod Super Brugsen i Mårslet. Foto: Google Maps
Annonce

Skud mod Super Brugsen

Også hos Østjyllands Politi har man fået nye henvendelser om skud.

- Vi har fået en anmeldelse om skud mod Super Brugsen i Mårslet, oplyser vagtchef hos Østjyllands Politi Per Bennekov til Århus Stiftstidende.

Skuddene mod Super Brugsen i Mårslet er langt fra de eneste, der er blevet affyret i Mårslet. Lørdag kunne Århus Stiftstidende fortælle, at der var skudt mod flere biler i byen.

Blandt andet vågnede Pernille Andersen, der bor i Mårslet, op til en smadret bagrude på sin bil. Først troede hun, at der var tale om drengestreger, da hun så, at hendes bil og to andre biler holdt med smadrede bagruder på parkeringspladsen foran hendes bolig.

- Jeg var overbevist om, at det 'bare' var en fuld teenager, der havde kedet sig lidt på sin vej hjem. Jeg havde ikke forstillet mig, at det kunne have noget med skud at gøre, fortalte hun til Århus Stiftstidende.

Hun blev både klogere og en smule eftertænksom, da politiet fortalte hende den rette sammenhæng om skuddene mod bilerne.

Annonce

Ingen nye henvendelser

Vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi oplyser, at hver episode bliver vurderet enkeltvis, men at man naturligvis udveksler oplysninger med kollegerne hos Østjyllands Politi.

Østjyllands Politi fik natten til lørdag en henvendelse fra en borger, der kunne fortælle, at der var blev skudt mod en bil i Odder. Skuddene blev affyret fra en ældre station car. Derudover har Østjyllands Politi ikke har fået nye henvendelser fra eventuelle vidner til skudepisoderne, oplyser vagtchefen.

Har du oplysninger i sagen, eller har du også fået smadret bilruder i nat, hører politiet meget gerne fra dig på tlf. 114.

Med de nye anmeldelser er antallet af den noget særprægede form for hærværk nået op på i alt 29 hos de to politikredse.

Natten til lørdag blev der blandt andet skudt mod biler i Mårslet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce