Annonce
Indland

Anmeldere kritiserer Robbie Williams for at spille covernumre

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Mens to anmeldere kalder Robbie Williams på Smukfest en skuffelse, er en tredje helt anderledes begejstret.

De danske anmeldere er i høj grad uenige om, hvordan årets absolut største hovednavn på Smukfest, entertaineren Robbie Williams, klarede sig på Bøgescenerne foran en kæmpe skare af forventningsfulde mennesker onsdag aften.

- Robbie, for faen. Hvad havde du lige gang i, spørger B.T.'s anmelder Kristian Dam Nygaard, som kvitterer med sølle to stjerner ud af seks mulige.

Var man kommet for alle de gode gamle hits, så var Robbie Williams' optræden noget af en skuffelse, mener han og beskriver popstjernen som "en britisk gavflab i cover-humør".

- I stedet for at vise hvorfor han er et af de sidste tredive års største mandlige popstjerner, trak han i stedet publikum igennem en underlig pærevælling af covernumre, skriver Kristian Dam Nygaard.

- At Robbie Williams til sidst lidt ugideligt bare lod publikum synge "Angels"-omkvædet, mens han forlod scenen, sagde lidt det hele.

Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo er af samme opfattelse. Også han bider mærke i, at englænderen tilsyneladende er blevet så træt af sit eget repertoire, at han i stedet sang klassikere af Queen, Frank Sinatra og Neil Diamond.

- Robbies halvanden time lange sæt var en abrupt blanding af karaoke og standup, og når han skrålede, stod man og ventede på en vittighed. Når han fortalte en vittighed, stod man og ventede på en sjov vittighed, skriver Thomas Treo, der også kun kan svinge sig op på to stjerner ud af seks.

Anderledes begejstret er Gaffas anmelder Ole Svidt. Han mener, at Robbie Williams var den "perfekte Smukfest-entertainer", og giver hans optræden fem ud af seks stjerner.

Modsat de to andre anmeldere synes Ole Svidt, at Robbies fortolkninger af covernumrene var "fantasifulde".

- For eksempel Shaggys "It Wasn’t Me", hvor Robbies band synger flerstemmigt a cappella-kor i bedste barbershop-stil. Og det meste af materialet er trods alt Robbies eget, påpeger Gaffas anmelder.

Ole Svidt mener, at Robbie Williams underholdt Smukfest-publikummet i stor stil.

- Hvis han kørte på autopilot, var han god til at skjule det. Han gav folk, hvad vi ville have, og vi elskede det, skriver han.

/ritzau/

Annonce
Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce