Annonce
Aarhus

Anmeldere står i kø for at se "Lazarus"

Jacob Madsen Kvols spiller Newton, og Heinrich Christensen instruerer "Lazarus". Foto: Hans Petersen
Interesse af usædvanlig størrelse for at fortælle om David Bowie-musicalen, som åbner festugen på Aarhus Teater.

AARHUS: Interessen for David Bowie-musicalen "Lazarus" ligger langt ud over det sædvanlige.

Selv om premieren først er 29. august, har Aarhus Teater allerede fået henvendelser fra usædvanligt mange medier, der ønsker at anmelde forestillingen.

- Jeg har været nødt til at anmode billetkontoret om ekstra billetter. 52 anmeldere har bedt om at se forestillingen, og det er 20 over gennemsnittet for et stykke på Aarhus Teater, siger pressechef Morten Daugbjerg.

Og så noterer han sig, at mange af de medier, som altid kommer, endnu ikke har været på banen for at reservere plads til premieren, der i øvrigt foregår ved begyndelsen på Aarhus Festuge.

Lazarus spiller indtil 12. oktober, og derefter skal forestillingen vises på det Kongelige Teater i København. Instruktøren Heinrich Christensen kommer netop fra Det Kongelige Teater, og han var også i Aarhus i maj-juni i år, da han iscenesatte den udendørs forestilling "Kong Arthur" oven for Moesgaard Museums tag.

Han har også oversat forestillingens dialog.

"Lazarus" får premiere på Det Kongelige Teater i foråret 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Aarhus For abonnenter

Alt optaget på Banegårdens parkering: 9 håndværkerbiler optager 10 P-pladser en hel dag

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];