Annonce
Livsstil

Anmelderrost Aarhus-restaurant trykker på pauseknappen: Gæsterne svigtede

Restaurant Carmel lukker på ubestemt tid. Foto: Michael Svenningsen

På trods af gode anmeldelser fra både medier og gæster er det foreløbig slut med restaurant i tidligere missionshus.

AARHUS: Der var store planer tilbage i maj 2017, da det tidligere missionhus Carmel på hjørnet af Nørre Allé og Klosterport åbnede som hotel og restaurant.

I bygningens enorme og majestætiske festsal, hvor Indre Mission gennem mere end 80 år holdt organisationens fester, skulle restaurant og dansesalon være det nye både New York, Paris og London i Aarhus.

Indretningen og ambitionerne var der ikke noget i vejen med, men gæsterne svigtede, og efter en kort lukkeperiode genåbnede restauranten - nu uden dansesalon. Hidtil havde Kenny Jess Brandt stået for driften, men den overtog ejeren af bygningen Jørn Tækker selv og ansatte i stedet Kenny Jess Brandt som restaurantchef.

Madredaktionen på denne avis var begejstret og kastede fem stjerner efter Restaurant Carmel i en madanmeldelse, og på samme måde fik restauranten god kritik fra gæsterne selv.

Men lige lidt hjalp det, restauranten kom aldrig helt op at køre, og nu har indehaver af Huset Carmel, Jørn Tækker, taget konsekvensen og sat alt - udover hoteldrift - på pause.

- Jeg må bare erkende, at det saftsuseme er vanskeligt og dyrt at drive en restaurant med ambitioner, og at jeg ikke kan blive ved at lægge så mange penge i projektet, når der ikke kommer nok gæster, siger han til Århus Stiftstidende.

Annonce

Jeg må bare erkende, at det saftsuseme er vanskeligt og dyrt at drive en restaurant med ambitioner.

Jørn Tækker, indehaver af Huset Carmel
Festsalen i Huset Carmel er et fantastisk sted, men et sted, hvor det tilsyneladende er svært at drive restaurant. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Reklame uden virkning

AaRestaurant Carmel indførte i anden omgang - udover den almindelige restaurantdrift - et såkaldt folkekøkken.

Det betød, at restauranten hver onsdag blev omdannet til et lokale med langborde, hvor man kun kunne købe en billig dagens ret.

- Det kørte ret godt, men fungerede mest som et markedsføringsarrangement for at få flere gæster de andre dage. Det lykkedes ikke rigtig, så nu har jeg sat driften på pause, indtil jeg finder ud af, hvad der skal ske. Måske skal det være en restauratør udefra, der skal drive restauranten, men jeg er ret kritisk, fordi huset er så smukt, som det er, og fordi vi ikke kan bruge lokalet som et festlokale af hensyn til hotelgæsterne, forklarer Jørn Tækker.

Netop hoteldriften er Jørn Tækker godt tilfreds med, og derfor har han på kort sigt en plan om at udvide fra 14 til omkring 20 værelser.

- Det er rigtig ærgerligt, at restaurantdelen ikke kan køre, men til gengæld fortsætter jeg hoteldriften, hvor vi har et godt koncept, der fungerer, og hvor vi har en god belægning, slutter han.

Det tidligere missionshus fortsætter som hotel og udvider endda med flere værelser. Foto: Axel Schütt
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce