Annonce
Østjylland

Anna kæmper for kræfterne: Nu er 93-årig et skridt nærmere butiksåbning

Anna Larsen vil gerne være butiksindehaver som 100-årig, hvis ellers helbredet spiller med. I dag er hun 93 år og ved at genvinde kræfterne efter et længere sygdomsforløb, der betyder, at butikken er midlertidig lukket. Arkivfoto: Morten Pape
Anna Larsen Antik har været lukket siden januar, fordi indehaveren - 93-årige Anna Larsen - blev ramt af sygdom. Hun er nu i bedring og håber, at hun snart kan genåbne forretningen i Kippervig.
Annonce

Horsens: Står det til Anna Larsen selv, varer det ikke længe, inden hun genåbner sin butik, Anna Larsen Antik.

Butikken har været lukket siden sidst i januar, da den 93-årige butiksindehaver blev ramt af sygdom, omtrent samme tid som butikken flyttede fra Nørregade til Kippervig. Efter planen skulle hun åbne i de nye lokaler 1. februar, men dørene blev aldrig åbnet. Mellem nips i vinduet står et skilt med teksten: ”Midlertidig lukket på grund af sygdom”.

- Min mor håber nu, at hun kan genåbne 1. april, fortæller hendes søn Erling Larsen.

Han fortæller, at hun er ved at genvinde sine kræfter, men at de kommende uger må vise, hvor langt hun kommer.

- Jeg ved ikke hvornår, og om hun får styrken til at komme tilbage til butikken. Men hun har modet til det, og hun har slet ikke tænkt den tanke at sige lejemålet op, siger han.

Annonce

Har besøgt butikken

Det var en infektion, der i vinter slog benene væk under Anna Larsen. Hun var i første omgang indlagt nogle uger på sygehus og derefter en måned på plejecenter i såkaldt aflastning, inden hun var klar til eget hjem.

- Hun er nu kommet hjem, men hun får plejebesøg fire gange om dagen. Hun er begyndt at tage på igen og få energi tilbage. Vi har været ret nervøse for hende, men som ofte før har hun overrasket os positivt, siger Erling Larsen.

Han har i løbet af de seneste uger haft sin mor med et smut i butikken i Kippervig et par gange, og selvom hun har mærket mangel på kræfter, brænder hun for at komme i gang.

- Hun planlægger, hvor ting skal stå, hvad der skal gøres med belysningen og så videre, fortæller han.

Annonce

Kunder vil hjælpe

Den 73-årige søn glæder sig over sin mors livsmod, og han er selv parat til at give en hånd med, så hun kan udleve drømmen om at fortsætte som butiksindehaver.

- Og hun er ovenikøbet blevet kontaktet af to kunder, der er parat til at hjælpe hende frivilligt.

- Hun var først lidt tøvende ved tanken. Hun vil jo gerne klare alt selv. Men jeg har snakket med hende om, at det jo ikke er en skam at få hjælp til det fysiske, som hun selv kan have svært ved. Hvis det er dét, der kan gøre forskellen fra drøm til virkelighed, så synes jeg da, hun skal overveje at tage imod tilbuddet, siger Erling Larsen.

- Det er tankevækkende og virkelig dejligt at høre, at nogen kommer med så flot et tilbud, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-direktør kigger fremad efter tabet af sportschef: - Det er fint, det gør ondt - så er vi et godt sted

Alarm 112

Politi: 12-årig pige blev voldtaget i grønt område ved skole

Aarhus

Nu har over 6.000 århusianere haft corona: Den triste tendens fortsætter med 120 nye tilfælde det seneste døgn

Annonce