Annonce
Livsstil

Anna og Clara er gået i køkkenet: Søstrene Grene laver egen madkollektion

Delemad er den helt store overskift på Søstrenes Grenes nye madkollektion. Fotos: Søstrene Grene

Mere end 240 butikker i 16 lande er det blevet til for Søstrene Grene, der begyndte på Strøget i Aarhus i 1973. Sidste nye skud i sortimentet er egne madvarer.

AARHUS: I årevis har danskerne handlet i Søstrene Grene, hvis butikker har et ganske enkelt koncept, hvor man går ind i den ene ende, fortsætter af den ensrettede, labyrintlignende gang og endelig ud ved kassen i den anden ende. På vejen og til liflig musik kan man så fylde kurven med alskens varer lige fra legetøj, malergrej og blomstrede puder til pyntenips, køkkenudstyr og tyggegummiduftende viskelædere.

Nu er det er ingen hemmelighed, at søstrene Anna og Clara ikke findes i virkeligheden, men er fiktive kvinder - dog opfundet med afsæt i historiske personer i stifterens familie. Faktisk er butikkerne startet af det århusianske ægtepar Inger Grene og Knud Cresten Vaupell Olsen, og den allerførste butik blev åbnet på Strøget i Aarhus tilbage i 1973.

Siden er Søstrene Grene i den grad vokset, ikke blot i størrelse og antal butikker, men også i sortiment. Seneste påfund er en madkollektion, som under mantraet Vi kan ikke spise mere - men vi kan spise bedre er blevet til i samarbejde med en række professionelle madelskere, blandt andre den tidligere Michelin-kok Torben Bager. Resultatet er en række unikke produkter, der skal forene glæde for ærlig mad med kvalitet, æstetik og lokalforankrede råvarer.

- Konceptet delemad ses mere og mere over hele verden. Vi tror på, at konceptet er kommet for at blive, og derfor har vi ønsket at skabe en kollektion af velsmagende produkter, der kan være med til at samle folk, så spontane og uformelle sammenkomster med gode venner og familie nemt kan opstå - også på hverdagsaftener, skriver Søstrene Grene i en pressemeddelelse.

Annonce

Søstrene Grenes Madkollektion indeholder bl.a.


  • Mayonnaiser
  • Sirupper
  • Syltet grønt
  • Syltetøj
  • Bageblandinger, granolaer og mysli
  • Antipasti som oliven, pesto og foccacine
  • Vinaigretter
Butikken på Strøget i Aarhus var kædens første i 1973, og hovedkvarteret ligger fortsat i byen. Foto: Søstrene Grene

Bager i eget hjem

Madkollektionen indeholder blandt andet et helt bagetema med økologiske bageblandinger udviklet i samarbejde med Danmarks ældste økologiske mølleri Aurion og desuden bagemiks til en række kager og andre søde fristelser.

Sammen med Michelin-kokken er der udviklet en lang række delikatesser som vinaigretter, sirupper og syltet grønt, og i samarbejde med Søbogaard er det også blevet til en serie med økologisk syltetøj.

- Med denne madkollektion ønsker vi at sætte scenen for et sted, hvor madglæde, fællesskabsfølelse og gastronomiske oplevelser deles med andre, lyder det i meddelelsen.

Søstrene Grene har i dag flere end 240 butikker fordelt i 15 lande, og kæden ejes og drives af anden generation, brødrene Mikkel og Cresten Grene. Hovedkontoret er placeret i Aarhus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Hele familien stepper op for klubben

Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce