Annonce
Livsstil

Anna og Clara er gået i køkkenet: Søstrene Grene laver egen madkollektion

Delemad er den helt store overskift på Søstrenes Grenes nye madkollektion. Fotos: Søstrene Grene

Mere end 240 butikker i 16 lande er det blevet til for Søstrene Grene, der begyndte på Strøget i Aarhus i 1973. Sidste nye skud i sortimentet er egne madvarer.

Annonce

AARHUS: I årevis har danskerne handlet i Søstrene Grene, hvis butikker har et ganske enkelt koncept, hvor man går ind i den ene ende, fortsætter af den ensrettede, labyrintlignende gang og endelig ud ved kassen i den anden ende. På vejen og til liflig musik kan man så fylde kurven med alskens varer lige fra legetøj, malergrej og blomstrede puder til pyntenips, køkkenudstyr og tyggegummiduftende viskelædere.

Nu er det er ingen hemmelighed, at søstrene Anna og Clara ikke findes i virkeligheden, men er fiktive kvinder - dog opfundet med afsæt i historiske personer i stifterens familie. Faktisk er butikkerne startet af det århusianske ægtepar Inger Grene og Knud Cresten Vaupell Olsen, og den allerførste butik blev åbnet på Strøget i Aarhus tilbage i 1973.

Siden er Søstrene Grene i den grad vokset, ikke blot i størrelse og antal butikker, men også i sortiment. Seneste påfund er en madkollektion, som under mantraet Vi kan ikke spise mere - men vi kan spise bedre er blevet til i samarbejde med en række professionelle madelskere, blandt andre den tidligere Michelin-kok Torben Bager. Resultatet er en række unikke produkter, der skal forene glæde for ærlig mad med kvalitet, æstetik og lokalforankrede råvarer.

- Konceptet delemad ses mere og mere over hele verden. Vi tror på, at konceptet er kommet for at blive, og derfor har vi ønsket at skabe en kollektion af velsmagende produkter, der kan være med til at samle folk, så spontane og uformelle sammenkomster med gode venner og familie nemt kan opstå - også på hverdagsaftener, skriver Søstrene Grene i en pressemeddelelse.

Søstrene Grenes Madkollektion indeholder bl.a.


  • Mayonnaiser
  • Sirupper
  • Syltet grønt
  • Syltetøj
  • Bageblandinger, granolaer og mysli
  • Antipasti som oliven, pesto og foccacine
  • Vinaigretter
Butikken på Strøget i Aarhus var kædens første i 1973, og hovedkvarteret ligger fortsat i byen. Foto: Søstrene Grene
Annonce

Bager i eget hjem

Madkollektionen indeholder blandt andet et helt bagetema med økologiske bageblandinger udviklet i samarbejde med Danmarks ældste økologiske mølleri Aurion og desuden bagemiks til en række kager og andre søde fristelser.

Sammen med Michelin-kokken er der udviklet en lang række delikatesser som vinaigretter, sirupper og syltet grønt, og i samarbejde med Søbogaard er det også blevet til en serie med økologisk syltetøj.

- Med denne madkollektion ønsker vi at sætte scenen for et sted, hvor madglæde, fællesskabsfølelse og gastronomiske oplevelser deles med andre, lyder det i meddelelsen.

Søstrene Grene har i dag flere end 240 butikker fordelt i 15 lande, og kæden ejes og drives af anden generation, brødrene Mikkel og Cresten Grene. Hovedkontoret er placeret i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mandagens coronatal: Smitten er lav i Aarhus, men tre områder trækker op

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Topscoreren, terrieren og keeperen var bedste AGF-spillere i Parken - mange andre tabte sutten i slutfasen

Annonce