Annonce
Livsstil

Anna og Clara er gået i køkkenet: Søstrene Grene laver egen madkollektion

Delemad er den helt store overskift på Søstrenes Grenes nye madkollektion. Fotos: Søstrene Grene

Mere end 240 butikker i 16 lande er det blevet til for Søstrene Grene, der begyndte på Strøget i Aarhus i 1973. Sidste nye skud i sortimentet er egne madvarer.

AARHUS: I årevis har danskerne handlet i Søstrene Grene, hvis butikker har et ganske enkelt koncept, hvor man går ind i den ene ende, fortsætter af den ensrettede, labyrintlignende gang og endelig ud ved kassen i den anden ende. På vejen og til liflig musik kan man så fylde kurven med alskens varer lige fra legetøj, malergrej og blomstrede puder til pyntenips, køkkenudstyr og tyggegummiduftende viskelædere.

Nu er det er ingen hemmelighed, at søstrene Anna og Clara ikke findes i virkeligheden, men er fiktive kvinder - dog opfundet med afsæt i historiske personer i stifterens familie. Faktisk er butikkerne startet af det århusianske ægtepar Inger Grene og Knud Cresten Vaupell Olsen, og den allerførste butik blev åbnet på Strøget i Aarhus tilbage i 1973.

Siden er Søstrene Grene i den grad vokset, ikke blot i størrelse og antal butikker, men også i sortiment. Seneste påfund er en madkollektion, som under mantraet Vi kan ikke spise mere - men vi kan spise bedre er blevet til i samarbejde med en række professionelle madelskere, blandt andre den tidligere Michelin-kok Torben Bager. Resultatet er en række unikke produkter, der skal forene glæde for ærlig mad med kvalitet, æstetik og lokalforankrede råvarer.

- Konceptet delemad ses mere og mere over hele verden. Vi tror på, at konceptet er kommet for at blive, og derfor har vi ønsket at skabe en kollektion af velsmagende produkter, der kan være med til at samle folk, så spontane og uformelle sammenkomster med gode venner og familie nemt kan opstå - også på hverdagsaftener, skriver Søstrene Grene i en pressemeddelelse.

Annonce

Søstrene Grenes Madkollektion indeholder bl.a.


  • Mayonnaiser
  • Sirupper
  • Syltet grønt
  • Syltetøj
  • Bageblandinger, granolaer og mysli
  • Antipasti som oliven, pesto og foccacine
  • Vinaigretter
Butikken på Strøget i Aarhus var kædens første i 1973, og hovedkvarteret ligger fortsat i byen. Foto: Søstrene Grene

Bager i eget hjem

Madkollektionen indeholder blandt andet et helt bagetema med økologiske bageblandinger udviklet i samarbejde med Danmarks ældste økologiske mølleri Aurion og desuden bagemiks til en række kager og andre søde fristelser.

Sammen med Michelin-kokken er der udviklet en lang række delikatesser som vinaigretter, sirupper og syltet grønt, og i samarbejde med Søbogaard er det også blevet til en serie med økologisk syltetøj.

- Med denne madkollektion ønsker vi at sætte scenen for et sted, hvor madglæde, fællesskabsfølelse og gastronomiske oplevelser deles med andre, lyder det i meddelelsen.

Søstrene Grene har i dag flere end 240 butikker fordelt i 15 lande, og kæden ejes og drives af anden generation, brødrene Mikkel og Cresten Grene. Hovedkontoret er placeret i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

- Jeg har lært så meget af Sanne

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Annonce