Annonce
Kultur

Anne Linnets musikalske univers bliver til ny teaterkoncert

Aarhus Teater og Det Kongelige Teater går sammen om en ny musikforestilling, der bygger på sange fra Anne Linnets lange karriere. Den har fået navnet "Jeg er jo lige her" og vises på Aarhus Teater i august 2021. Foto: Mette Mørk/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Aarhus Teater og Det Kongelige Teater går nu sammen om musikforestillingen "Jeg er jo lige her", der bygger på Anne Linnets bugnende bagkatalog af sange, der er skabt gennem flere årtier. Forestillingen får premiere på Det Kongelige Teater i maj 2021 og kan opleves i Aarhus i august 2021.

AARHUS: "Forårsdag", "Smuk og dejlig", "Venus", "Tusind stykker", "Den jeg elsker", "Glor på vinduer".

Der er nok af hits at tage af i sangerinden og komponisten Anne Linnets sangskat. Den dykker Aarhus Teater og Det Kongelige Teater nu ned i, når de i 2021 præsenterer teaterkoncerten "Jeg er jo lige her".

Det har længe været en drøm for de to teatre at få adgang til hele Anne Linnets musikkatalog, og det er nu lykkedes.

- Det Kongelige Teater har spurgt os, om vi vil være med, og det giver rigtig god mening at præsentere en teaterforestilling bygget på Anne Linnets musik i Aarhus, så det var ikke svært at sige ja til, siger Trine Holm Thomsen, teaterdirektør på Aarhus Teater.

De to teatre har tidligere samarbejdet om "Kongens Fald" og Bowie-forestillingen "Lazarus". Sidstnævnte skulle have været vist i København dette forår, men måtte aflyses på grund af coronakrisen. Den bliver dog nok opsat på et senere tidspunkt i hovedstaden, fortæller Trine Holm Thomsen.

Annonce

Teaterkoncert om Anne Linnet

Teaterkoncerten "Jeg er jo lige her" tager udgangspunkt i Anne Linnets store bagkatalog af sange fra flere årtier.

Den bliver skabt i samarbejde med Det Kongelige Teater, hvor den bliver vist i maj 2021.

Forestillingen kommer til Aarhus Teater i august 2021.

Det kunstneriske hold:
Iscenesættelse: Morten Kirkskov og Thomas Bendixen
Scenografi og kostumedesign: Maja Ravn
Lysdesign: Jonas Bøgh
Koreografi: Signe Fabricius
Musikalsk arrangør: Jesper Mechlenburg
Kapelmester: Jesper Bo Hansen

Skuespillerne er endnu ikke på plads i Aarhus-udgaven.

Blå bog:

Sangerinde og komponist Anne Kristine Kjær Linnet er født 30. juli 1953 i Åbyhøj.
Anne Linnet er uddannet fra Aarhus Statsgymnasium og Det Jyske Musikkonservatorium.
Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 1970'erne, og er én af de få sangerinder der har været populær igennem flere årtier. Hun har udgivet adskillige soloalbum og været medlem af grupperne Tears, Shit & Chanel, Anne Linnet Band og Marquis de Sade.
I 1988 udgav hun "Jeg er jo lige her", der blev hendes mest kommercielt succesfulde album med 400.000 solgte eksemplarer i Danmark. Herfra blev sange som "Tusind stykker" og "Forårsdag" allemandseje. Sangen "Forårsdag" er med i den 19. udgave af Højskolesangbogen, der udkommer i november 2020.
I 2012/13 var Anne Linnet dommer i sæson 6 af "X Factor".

En rejse i Linnets indre univers

Musikforestillingen om Anne Linnet er fortsat i sin spæde start, men det bliver Thomas Bendixen og Morten Kirkskov, Det Kongelige Teaters skuespilschef, som skal stå for iscenesættelsen. Jesper Bo Hansen bliver kapelmester i spidsen for et fem mands-orkester. På scenen bliver der både dansere og seks skuespillere. De bliver delvist udskiftet med spillere fra teatrets eget ensemble i Aarhus, men hvem der kommer til at stå på den jyske rolleliste er endnu ikke helt på plads.

- Det bliver ikke en biografisk forestilling om Anne Linnets liv, men nærmere en rejse ind i hendes indre univers udtrykt gennem hendes musik. En abstraktion over de temaer, der har præget hendes musik og hendes liv; passion, kærlighed, længsel og erotik. Det bliver udtrykt gennem hendes egne sangtekster, og ting hun har sagt, siger Trine Holm Thomsen, der mener, det er oplagt at lave en teaterkoncert med Anne Linnets musik.

- Anne Linnet er en meget stor kunstner, som oven i købet har haft en kæmpe tilknytning til Aarhus. Vi er rigtig mange generationer, der har haft et forhold til hendes musik. Det er sange, der bruges ved fællessang og højtider i livet. De er på en måde kommet ind i den danske folkesjæl. Samtidig har hun også haft et nuanceret syn på kærlighed, erotik og køn, som det er interessant at tage fat i. Hun har gennem sin karriere beskæftiget sig med forskellige former for musik inden for mange forskellige stilarter. Og hendes sangtekster er gode at arbejde med på scenen, der er meget gods i dem, og de spænder lige fra Shit & Chanel til Marquis de Sade og hendes senere mere vise-agtige sange, forklarer Trine Holm Thomsen, der glæder sig over det gode samarbejde med nationalscenen.

- Det er en god idé at gå sammen om de store forestillinger, fordi de får et længere liv, når de bliver spillet to steder. Vi har nogle scener, der minder om hinanden, så forestillingerne kan relativt enkelt overføres og behøver ikke ændre udtryk. Vi har fået noget erfaring med at samarbejde og har en god dialog både kunstnerisk og produktionsmæssigt. Vi får vist vores forestillinger i København, og er da også stolte af at kunne præsentere Det Kongelige Teater i Aarhus, siger Aarhus Teaters direktør.

- Det bliver ikke en biografisk forestilling om Anne Linnets liv, men nærmere en rejse ind i hendes indre univers udtrykt gennem hendes musik, fortæller teaterdirektør Trine Holm Thomsen om den kommende musikforestilling, "Jeg er jo lige her". Foto: Isak Hoffmeyer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce