Annonce
Sport

Anonym helt tager et år mere i Bakken Bears

Tylor Ongwae tager et år mere i Bakken Bears. Foto: Søren E. Alwan
Tylor Ongwae er den fjerde spiller, der skriver sig på holdkortet til Bakken Bears' kommende sæson.

BASKETBALL: Han sælger ikke nødvendigvis billetter, men det er med folk som Tylor Ongwae på holdet, at du vinder mesterskaber.

Det ved de i Bakken Bears, som har haft det som høj prioritet at forlænge aftalen med forwarden til den kommende sæson.

Kenyanske Tylor Ongwae er ikke en mand af mange ord eller med store armbevægelser, men han leveret varen på banen siden han kom til klubben før den netop afsluttede mesterskabssæon.

- Han er aldrig skadet, han løber solen sort og altid i syvende gear, han dækker godt op, er uselvisk og kræver ikke bolden. Og så har han ikke et amerikansk pas, roser Bears' sportsdirektør Michael Piloz med henvisning til de danske regler, der foreskriver, at hver klub maksimalt må have tre amerikanere på holdet.

27-årige Ongwae er fra Kenya og aftalen om at forlænge kontrakten kom i stand efter et møde med den sportslige ledelse.

- Det var en stor prioritet for os at forlænge med ham.

- Det begyndte egentlig med, at jeg kom til at fortælle hans agent for fire måneder siden, at vi fortryder, vi ikke havde lavet en to-årig aftale. Siden har der været dialog om forlængelse. Men efter møder frem og tilbage om det økonomiske har snakken været på stand-by. Vi holdt så et afsluttende, sportsligt møde forleden med Tylor. Og et kvarter efter han var gået ud af døren, fik vi en mail fra hans agent med accept på en løn for den kommende sæson, siger direktøren og erkender, at afrikaneren kan glæde sig over lidt mere i lønposen i den kommende sæson.

Annonce

Fire navne på plads

Ongwae er det fjerde navn, som Michael Piloz kan sætte flueben ud for til den kommende sæson.

Foruden forwarden har han en aftale på plads med guardsene Adama Darboe og Thomas Lærke samt center Michel Diouf.

Sportsdirektøren forventer ikke, at nye navne præsenteres lige foreløbigt.

- Nogle gange kan det gå stærkt, for eksempel med en mand som Tylors agent, der ikke går op i de sidste ører nederst på kontrakten hvis projektet er rigtigt. Vi oplever en stor interesse. Men vi skal først have lagt os helt klar på en strategi for den kommende sæson, der er mange veje, vi kan gå.

Bears' sæson begynder først midt i september.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce