x
Annonce
Erhverv

Ansat i danske FLSmidth tester positiv for virus i Nigeria

En italiensk statsborger, der fløj til Nigeria, er testet positiv for coronavirus. Han er ansat i FLSmidth.

Den første person, der er testet positiv for coronavirus syd for Sahara, er ansat i danske FLSmidth.

Annonce

Det oplyser den danske ingeniørkoncerns pressechef, Rasmus Windfeld.

- Vi har en italiensk medarbejder, der er fløjet til Nigeria. Der er han testet positiv for coronavirusset. Nu er han i karantæne og under behandling ved det hospital, han er indlagt på i Lagos, siger han.

Fire andre medarbejdere er i karantæne på grund af sagen. Det er ved at blive undersøgt, om de er blevet smittet med virusset.

Ingen af dem har været i Danmark i år.

Fredag oplyste myndighederne i Nigeria, at det havde fået første tilfælde af coronavirus. Det er dermed også det første smittetilfælde i Afrika syd for Sahara.

I den forbindelse oplyste myndighederne i landet, at det drejede sig om en mand, der var rejst fra Milano i Italien til Lagos i Nigeria via Istanbul i Tyrkiet mandag 24. februar. Han oplevede på daværende tidspunkt ikke alvorlige symptomer, blev det oplyst.

Pressechef Rasmus Windfeld kan lørdag formiddag endnu ikke sige, hvad sagen ventes at betyde for virksomheden FLSmidth, der blandt andet arbejder i cement- og mineindustrien.

Han oplyser, at FLSmidth følger situationen tæt og vil følge anbefalingerne fra sundhedsmyndigheder i de lande, virksomheden arbejder i.

- Vi holder en tæt kontakt med de fem ansatte og deres familier og arbejder med lokale samarbejdspartnere for at sikre, at de får den korrekte behandling, indtil vi kan bringe dem sikkert hjem, siger Rasmus Windfeld.

FN's Verdenssundhedsorganisationen WHO advarede tidligere på måneden om, at sandsynligheden for et udbrud af coronavirusset hen over Afrika var "meget, meget stor".

Der blev samtidig udtrykt stor bekymring for, om de afrikanske lande har ressourcerne til at opspore og inddæmme sygdommen.

Flere af landene er belastet af en sundhedssektor, der mangler ressourcer og kvalificerede læger og sygeplejersker.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce