x
Annonce
Aarhus

Ansat på Aarhus Universitetshospital er smittet med coronavirus: 30 personer sættes i karantæne

En medarbejder på AArhus Universitetshospital er blevet smittet med covid-19. Smitten er formentlig sket under en konference i München. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ansat fra Aarhus Universitetshospital er formentlig blevet smittet af italiener på en konference i Tyskland.

Den tredje dansker, der er blevet smittet med coronavirus, er ansat på Aarhus Universitetshospital. Han blev smittet under en konference i Tyskland.

Annonce

Det oplyser hospitalet på en pressebriefing lørdag morgen.

- Det drejer sig om en medarbejder fra Aarhus Universitetshospital, som har været i tæt kontakt med en italiener. De har mødtes i München, og medarbejderen er blevet smittet der, siger ledende overlæge Lars Østergaard.

Han understreger, at den danske medarbejder isolerede sig selv hjemme, så snart han fik at vide, at den italienske person var smittet. Manden, der er smittet har det efter omstændighederne godt.

Medarbejderen blev testet for virusset fredag. Efter at det blev bekræftet, at han var smittet, gik myndighederne i gang med at opspore de personer, som medarbejderen var været i tæt kontakt med.

Den smittede arbejder på hospitalets afdeling for hud- og kønssygdomme, og han har været i kontakt med både andre ansatte samt patienter.

Omkring 30 personer bliver sat i hjemmekarantæne, fordi de har været i kontakt med medarbejderen. De, der skal i karantæne, bliver kontaktet af sundhedsmyndighederne lørdag morgen.

Det oplyser Anne Hempel-Jørgensen, der er overlæge ved Styrelsen for Patientsikkerhed. Hun understreger, at samtlige danskere, der foreløbig er blevet testet positiv for virusset, er blevet smittet i udlandet.

- Der er altså ikke på nuværende tidspunkt smittespredning i Danmark.

- Vi har en klar strategi om at forhale smittespredning i Danmark så længe som muligt og gerne til foråret, fordi virus spredes bedst om vinteren, siger hun.

Ud over Anne Hempel-Jørgensen og Lars Østergaard deltog også lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital Claus Thomsen på lørdagens pressebriefing.

Flere medarbejdere, der skulle have været på arbejde enten lørdag eller søndag, skal i stedet i karantæne de næste to uger. Hospitalet er derfor ved at kalde andre på arbejde.

Aarhus Universitetshospital oplyser, at det seneste smittetilfælde ikke får konsekvenser for driften af sygehuset.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce