Annonce
Erhverv

Ansat smittet med corona: 17 ud af 30 kollegaer sendt i karantæne

GreenHydrogen i Kolding er ramt af coronavirus. En ansat er smittet og i alt 18 medarbejdere er sendt i karantæne. Foto: Søren Gylling
GreenHydrogen lukkede helt ned mandag, da en nyansat medarbejder, der er bosat i Aarhus, dagen før blev testet positiv med corona. Tirsdag åbnede virksomheden igen, men i en anden udgave, da 18 af de 31 ansatte blev sendt i karantæne, fortæller den administrerende direktør.

Kolding: GreenHydrogen var lukket ned mandag, da en ansat dagen før meddelte, at han var smittet med coronavirus. Ud over den smittede blev 17 andre medarbejdere sendt i karantæne i 14 dage, efter de sidst har mødt smittebæreren.

Smittebæreren havde første arbejdsdag sidste tirsdag. Her var han rundt for at hilse på alle ansatte på hovedkontoret på Platinvej, og om søndagen ringede han til administrerende direktør Niels-Arne Baden for at fortælle, at han var testet positiv for corona. Medarbejderen havde været på skiferie i Østrig, og her er han sandsynligvis blevet smittet af en gruppe, som kom fra en skiferie i Italien, oplyser direktøren.

- Han var selvfølgelig rundt og hilse pænt på folk. Det gør vi altid. Han havde ingen symptomer og vidste ikke, at han var smittet. Men søndag ringer han og fortæller, at hans kammerat, som han har været på skiferie med, var konstateret positiv, og senere blev han også testet positiv, siger Niels-Arne Baden, der er administrerende direktør i GreenHydrogen.

Kort om GreenHydrogen

Kolding-virksomheden GreenHydrogen har udviklet et anlæg, der ved hjælp af elektrolyseteknologi kan udvinde brint til lagring af vedvarende energi. Elektrolyseanlæggene kan spalte vand til ilt og brint under tilførsel af elektricitet og på den måde "lagre" energien fra elektriciteten i brint.

Hans første uge

Medarbejderen, der er smittet, sidder nu i et sommerhus i Nordjylland med sin ældste søn, der også er testet positiv. De 17 ansatte, der er i karantæne, og som også tæller direktøren, sidder nu derhjemme. Ingen af dem har symptomer på, at de smittet.

- Det her sker på hans første uge i virksomheden. Og som han selv har konstateret, er der nok ingen, der glemmer, at han er ankommet. Han er selvfølgelig påvirket, men tager det roligt, og som vi siger til ham, har han ikke gjort noget forkert, siger Niels-Arne Baden.

Virksomheden, der fremstiller, udvikler og sælger elektrolyseanlæg, der kan lagre grøn energi, har inden for det seneste år vækstet voldsomt og er gået fra 10 til 31 ansatte, men lige nu er tempoet altså lidt roligere. Mandag var der ingen på arbejde hos Green Hydrogen, men tirsdag mødte en del af de 13 ansatte, der ikke er i karantæne, ind på firmaadressen på Platinvej.

Annonce

Vi kører videre

Tre-fire ansatte på GreenHydrogen holder gang i produktion i Kolding, mens langt de fleste af de ansatte, der er i karantæne, normalt arbejder foran computeren.

- Vi er i drift, det er beskeden til leverandører og kunder. Vi kører selvfølgelig ikke optimalt, men vi kører videre. Kommunikationen er lidt mere tung, for vi er 18 mand, der sidder derhjemme, siger Niels-Arne Baden, der har haft et par meget travle dage og har talt med mange bekymrede ansatte.

- Jeg har brugt en del tid på at kommunikere med medarbejdere for at få dem til at falde ned. Alle bliver jo nervøse i sådan en situation. Det er klart. Hvad betyder det økonomisk, at de sidder derhjemme? Der er mange spørgsmål. Men der har vi sagt, at det her kan ikke de selv gøre for, så det betyder ikke noget. Det gælder alle lige nu - også dem i produktionen, der jo ikke kan arbejde lige nu, siger Niels-Arne Baden, der fortæller, at virussen sætter sine spor.

- Den største messe i Hannover, som vi skulle deltage i, den er udsat. Alle rejser har vi aflyst. Møder bliver holdt online. Vi får ikke besøg fra udlandet. Jeg skulle have været på konference i denne uge. Den melder jeg også fra til, så det her betyder noget, siger Niels-Arne Baden.

Telefonerne var rødglødende hos GreenHydrogen mandag. Søndag blev direktør Niels-Arne Baden ringet op af en medarbejder med beskeden om, at vedkommende var smittet, og inden der var overblik, valgte direktøren at lukke virksomheden ned mandag. Tirsdag var man tilbage i drift, trods 18 ansatte var sat i karantæne. Arkivfoto: GreenHydrogen
- Det her sker på hans første uge i virksomheden. Og som han selv har konstateret, er der nok ingen, der glemmer, at han er ankommet. Han er selvfølgelig påvirket, men tager det roligt, og som vi siger til ham, har han ikke gjort noget forkert, siger Niels-Arne Baden. Arkivfoto: GreenHydrogen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce