Annonce
Debat

Ansvar giver arbejdsglæde

Giv ansvar og værdigheden tilbage til medarbejderne, foreslår en læserbrevsskribent. Foto: Yves Herman/Ritzau Scanpix

LÆSERBREV: Respekt, omsorg , empati - gode værdiord, hvor er de blevet af i ældreplejen?

Det er trist, at pårørende ikke bliver hørt, før de går til medierne. Hvor i systemet er det galt?

Vi i Alzheimerforeningen Østjylland tager stor afstand fra den måde, plejen foregår i de viste optagelser fra Kongsgården.

Annonce

Hvis man søger en stilling i ældreplejen, går man ud fra, at det er her, man ønsker at arbejde, her man vil kunne gøre en forskel for de beboere, som har brug for hjælp. Så undrer det, at man kan tale så grimt og opføre sig så umenneskeligt overfor en hjælpeløs person.

Der er ingen respekt og empati. Disse personaler skulle hellere plukke jordbær eller noget lignende.

Nogle foreslår flere uanmeldte tilsyn. Vi oplever ikke, at de tilsyn hjælper på trivslen på plejehjemmene. Tilsynet kigger i journaler og ser, om der er dukumenteret rigtigt, og så taler de med et par beboere. Det kan stilles spørgsmål ved, om de svar, tilsynet får, er et rigtigt billede af virkeligheden. Det kommer an på, hvem man spørger. Mange oplever ikke, at det er virkelighedens hverdag, som de tilsyn beskriver.


Det kan stilles spørgsmål ved, om de svar, tilsynet får, er et rigtigt billede af virkeligheden.

Conny Flensborg


Man skulle måske prøve med en trivselsmedarbejder, der kan smitte af på dem, der har svært ved at vise respekt, empati og omsorg.

Hvis man ansatte sekretærer til at udfylde journalerne, ville mange ressourcer blive brugt hos beboerne og ikke foran en pc. Faggrupperne, der arbejder på plejehjem, skulle være mere fleksible, deltage og hjælpe hinanden på tværs i den daglige omsorg, så der kunne ydes en værdig pleje.

Værdighed er vel også, at der er personale nok både dag og aften. Arbejdstiderne skulle måske ændres, så det bliver mere fleksibelt. Hjemmelavet mad skulle være hele ugen, ikke kun mandag til fredag, der er stort behov for hygge, duften af mad og omsorg også i weekenden.

Hvis medarbejderne fik mere ansvar for deres arbejde, ville arbejdsglæden stige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce