Annonce
Aarhus

Ansvaret for plejesvigt er placeret: Det skal nye kræfter ind i topledelsen af ældreområdet i Aarhus

Else i liften på Plejehjemmet Kongsgården i Viby er på det nærmeste blevet synonym med plejesvigt på plejehjem i Aarhus Kommune. TV2 optog billederne med skjult kamera, og det var med til at udløse en kulegravning af forholdene på Kongsgården. Foto: TV2
Udvalg med bredt politisk flertal i ryggen har offentliggjort ni anbefalinger til en genopretning af tilliden til ældreområdet i Aarhus. Der er særligt fokus på posten som vicedirektør i området for sundhed og omsorg.
Annonce

AARHUS: I kølvandet på sagen om plejesvigt på Plejehjemmet Kongsgården i Viby skal der andre kræfter ind i den øverste ledelse af ældreområdet i Aarhus Kommune.

Det anbefaler politikerne i Aarhus Byråds udvalg for sundhed og omsorg.

Politikerne repræsenterer et stort flertal i Aarhus Byråd, og de vil i første række have nye kompetencer på posten som vicedirektør.

- Der skal arbejdes med en styrket organisering i Sundhed og Omsorg, hvor der er et større fokus på driften både centralt og decentralt. Det kræver et styrket driftsfokus i den øverste ledelse. Udvalget anbefaler på den baggrund, at posten som vicedirektør og stedfortræder for direktøren fremadrettet varetages af en leder med en stærk sundhedsfaglig profil og tilgang samt stor ledelseserfaring, konkluderer et samlet udvalg i en anbefaling til sundheds- og omsorgsrådmand Jette Skive (DF).

I dag varetages posten som vicedirektør af Thune Korsager.

Annonce

En lukket ledelse

Aarhus Byråds udvalg for sundhed og omsorg har onsdag kl. 17.15 offentliggjort anbefalingerne for en genopretning af ældreområdet i Aarhus.

Det sker i kølvandet på en undersøgelse, som blev sat i gang i forbindelse med medieomtale af plejesvigt på Plejehjemmet Kongsgården.


Jeg er særligt glad for, at vi i udvalget er blevet enige om, at pege på at der er behov for at styrke den sundhedsfaglige dimension i den centrale ledelse. Det er ikke bare et signal om et kursskifte, men også en tilgang, der vil sætte kernedriften i fokus.

Jan Ravn Christensen (SF), Aarhus Byråd


Udvalget har i alt ni anbefalinger. Politikerne hæfter sig ved, at ledelsen af ældreområdet i for høj grad har forsøgt at lukke sig om sig selv i forbindelse med hele forløbet på Kongsgården.

- Jeg er særligt glad for, at vi i udvalget er blevet enige om, at pege på at der er behov for at styrke den sundhedsfaglige dimension i den centrale ledelse. Det er ikke bare et signal om et kursskifte, men også en tilgang, der vil sætte kernedriften i fokus. Jeg er også glad for, at vi i udvalget i den kommende tid vil påtage os et øget ansvar for at følge op på udfordringer i driften. Vi skal have tryghed for, at der er styr på tingene, så vi forhåbentligt aldrig igen vil få så stor og negativ en overraskelse, som forløbet med Kongsgården har været, siger udvalgsmedlem Jan Ravn Christensen (SF).

Udvalgsformand Lone Hindø (S) kalder anbefalingerne stærke og markante.

Annonce

Rådmand ønsker nærvær

Ifølge rådmand Jette Skive er der brug for at komme videre.

- Selv om billederne fra Kongsgården har været frygtelige, så har det også medført, at politikerne i Aarhus’ har fået øjnene op for, at ældreområdet bør prioriteres. Vi skal have mere nærvær og mere kvalitet. Og så skal vi blive bedre til at lytte til pårørende og agere hurtigere på klager, understreger rådmanden med henvisning til, at byrådet ved det netop afsluttede budgetforhandlinger har tilført ældreområdet 67 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Bakken Bears

Stort corona-udbrud i Bakken Bears: Over halvdelen af truppen testet positive

Annonce