Annonce
Østjylland

Antallet af ledige kontorer vokser i Østjylland: Randers har flest tomme efter Aarhus

Randers ligger ligesom de øvrige østjyske kommuner på omkring 9 procent ledige kontorlokaler i byen. Det er en vækst i forhold til 2017 og 2018. Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk fortæller dog, at vi stadig er langt fra situationen i forbindelse med finanskrisen. Pressefoto
Randers og de øvrige østjyske kommuner har tre kvartaler i træk fået flere ledige kontorlokaler ifølge tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Der bliver stadig lejet mange kvadratmeter ud, men virksomhederne er blevet mere forsigtige med at indgå lejeaftaler, forklarer en østjysk ejendomsmæglere.
Annonce

Randers: Efter stigninger tre kvartaler i træk stod 9,2 procent af kontorarealerne i de 11 østjyske kommuner ledige ved indgangen til 2020 mod 8,1 procent i første kvartal af 2019. Det viser tal fra Ejendomstorvet.dk. - Gennem 2017 og 2018 var der cirka otte procent tomme kontorlokaler i Østjylland ifølge vores statistikker, men gennem det meste af 2019 har vi set en stigning, der svarer til ekstra 22.700 kvadratmeter. Det betyder, at virksomheder på lokalejagt har mere at vælge imellem end for et lille år siden. Vi er dog stadig langt fra situationen i 2012 og 2013, da Østjylland under finanskrisen fik opbygget en stor pukkel af ledige kontorarealer på omkring 13-14 procent. Det var det højeste i hele landet, siger analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk. På landsplan er der i øjeblikket udbudt lidt over 3.500 kontorlokaler til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk, som er ejet af landets erhvervsmæglere. Heraf ligger 527 i Østjylland – flest i Aarhus med 241 lokaler. Derefter følger Randers med 69, Silkeborg med 63, Horsens med 57, Skanderborg med 31 og Hedensted med 29.

Annonce

Virksomheder i venteposition

- Vi skal arbejde hårdere end for et års tid siden for at få lejekontrakterne helt i hus. Mange virksomheder er i venteposition med udsigten til, at den internationale vækst aftager. Derfor slår de ikke så hurtigt til, selv om de kan bruge nye lokaler, men bruger længere tid på at træffe en beslutning, fortæller erhvervsrådgiver Snorri Húsdal á Steig fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus.

Geografisk søger en del virksomheder mod Aarhus eller byens forstæder for at sikre sig bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft. Også Silkeborg nyder større interesse fra virksomhederne, efter at byen har fået motorvej.

Aarhus og de øvrige 10 østjyske kommuner har i alt 3,1 millioner kontor-kvadratmeter. Det svarer til 13 procent af de samlede kontorarealer i landet, og dermed bliver landsdelen kun overgået af Københavns omegn og ikke mindst af selve hovedstaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce