x
Annonce
Horsens

Antenneformand siger stop efter 28 år: - Jeg vil gerne lægge ansvarets åg fra mig

Karsten Bjerregaard holdt sin sidste formandsberetning i Horsens Fællesantenne-Forening onsdag aften. Arkivfoto: Morten Pape
Karsten Bjerregaard afløses af Lene Hodal Boeriss som formand i Horsens Fællesantenne-Forening.

Horsens: - Jeg vil gerne lægge ansvarets åg fra mig. Tak for 28 gode år.

Sådan rundede Karsten Bjerregaard onsdag sin beretning af på generalforsamlingen i Horsens Fællesantenne-Forening (HFAF). For som han selv sagde: Endelig dukkede en mulig afløser på formandsposten op.

Lene Hodal Boeriss har siddet i bestyrelsen i et år og sagde i en kort motivering for sit formandskandidatur, at "arbejdet er sindssygt spændende", og så slog hun fast, at hun arbejder videre på en mærkesag: At grundgebyret for medlemmerne skal være endnu billigere.

Hun blev valgt uden modkandidater.

Karsten Bjerregaard sagde med et smil, at han næste gang, han fylder år, rammer den gennemsnitlige levealder for mænd (79 år). Underforstået: Det er tid at stoppe som frontfigur. Også selv om han har tænkt sig at leve længere end gennemsnittet.

Torsdag morgen uddybede Karsten Bjerregaard over for Folkebladet, at han føler, at HFAF er i en god gænge, at samarbejdet med Stofa kører godt, og at tidspunktet dermed er velvalgt.

Annonce

Tv-pakkerne i 2020

Der blev stemt ja til bestyrelsens forslag til 2020-priser på tv-pakker, da der onsdag var generalforsamling i Horsens Fællesantenne-Forening.
  • Lille pakke koster næste år 210 kroner om måneden - en stigning på 14 kroner.
  • Mellempakken lander på 450 kroner - en stigning på 46 kroner.
  • Den store pakke koster 609 kroner - en stigning på 37 kroner.

Kanalen Xee med primært tv-serier og Premier League-fodbold er ny i de to sidstnævnte pakker. Ellers er programudbuddet det samme.

Foreningen har 11.800 medlemmer fordelt på 5600 (lille pakke), 2400 (mellem) og 3800 (stor).

10.700 har bredbånd via foreningen - tallet er stigende.

Debat om prisstigninger

Karsten Bjerregaard har før oplevet meget stort fremmøde til generalforsamlinger, blandt andet da der var strid om Viasat Golfs plads i programpakkerne for år tilbage. Onsdag var der kun 33 stemmeberettigede på plads i Håndværkerforeningen.

Stigninger på de tre tv-pakker skabte dog debat. Et medlem opfordrede til en afstemning - og et nej til - bestyrelsens prisforslag til de nye programpakker. Medlemmet foreslog at holde priserne på 2019-niveau og opfordrede til at sende bestyrelsen tilbage til forhandlingsbordet.

- Vi følger Stofas faste programpakker og har tidligere her stemt ja til en fem-årig aftale med dem, lød en del af modsvaret fra Karsten Bjerregaard.

Han sagde endvidere, at årsagen til de højere priser er almindelige stigninger på tv-kanalerne, og så er kanalen Xee, der blandt andet viser Premier League-fodbold, ny i mellempakken og den store pakke. Den har været en del af udbuddet allerede i dette efterår.

Den lille pakke stiger 14 kroner om måneden, mellempakken 46 kroner og den store pakke 37 kroner, men priserne vil være endnu højere, hvis foreningen selv skal ud at forhandle, lød et argument fra bestyrelsen. Karsten Bjerregaard slog allerede i sin beretning fast, at konkurrencen på tv-markedet er benhård.

Bestyrelsens forslag til prisstigning blev stemt igennem.

Minus på bundlinjen - men det lysner

Foreningen har lavet et markant økonomisk minus i de senere år. I 2017 endte det på minus 2,4 millioner, i 2018-regnskabet blev facit minus 968.000 kroner på bundlinjen.

En alvorlig CopyDan-regnefejl fra 2016 har kostet i de to regnskabsår, men ifølge formand Bjerregaard og forretningsfører Preben Knoth er der nu ryddet op i den sag. I 2020-budgettet forventes et plus på cirka 440.000 kroner, også selv om salget af tv-pakker er svagt vigende.

Antallet af bredbåndskunder er til gengæld stigende.

Morten Jakobsen er ny i bestyrelsen i stedet for Kjeld Olesen, der ikke ønskede genvalg. Den hidtidige suppleant Thomas Houmann blev valgt ind i bestyrelsen på den ledige plads efter formandsskiftet. De er begge valgt for to år.

Peter Kristensen blev genvalgt for et år, så kabalen om løbende bestyrelsesvalg går op.

Nye suppleanter er Torben Busk og Henrik Abild.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Lars fra Åbyhøj lod sig ikke begrænse af omgivelsernes forventninger

Kultur

Så bliver det ikke billigere: Værtshus lokker med tre liter øl for en tyver

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Aarhus

Golfspillere svinger igen køllen trods coronakrisen: Masser af spillere mødes på greenen

Annonce