Annonce
Aarhus

Antonsen utilfreds efter udskudt VM i Aarhus: Spil turneringen på trods af afbud

Anders Antonsen mener, at turneringerne burde afholdes, selvom nogle spillere melder fra. Foto: Mads Claus Rasmussen
Tirsdag blev VM for landshold i badminton, Thomas Cup og Uber Cup, der skulle afholdes i Aarhus, udskudt igen. Anders Antonsen er ikke tilfreds med udskydelsen. Han efterspørger svar på, hvornår man så kan afholde turneringen og kigger selv misundeligt på andre sportsgrene, der godt kan afholde turneringer.
Annonce

BADMINTON: Så skete det igen. Badmintons VM for landshold, Thomas Cup og Uber Cup, er blevet aflyst for tredje gang. Det meldte Badminton World Federation (BWF) ud tirsdag. Turneringen skulle være afholdt i Aarhus fra 3. oktober, men er altså nu udskudt på ubestemt tid.

Udskydelsen sker på baggrund af afbud fra flere lande grundet corona.

Surt show, mener den århusianske badmintonstjerne Anders Antonsen. Han synes, at turneringerne skal afholdes uden dem, der melder afbud, og efterspørger en klarere plan frem for hele tiden at udskyde turneringerne.

- Der mangler en klar plan. Hvornår er Thomas Cup udskudt til, og hvad skal være i orden, for at man tør komme og kan afholde turneringen? Jeg ved ikke, hvilke udsigter der er, for at det bliver bedre snart. Det vil være det samme i lang tid med corona. Skal vi vente på en vaccine, før der kan afholdes turneringer? siger han.

Annonce

Sæt noget på spil

Ifølge Anders Antonsen er det heller ikke holdbart at udskyde eller aflyse turneringer, fordi nogle lande eller deltagere melder fra.

- De bliver nødt til at afholde turneringerne med de spillere, der kan og vil stille op. Jeg synes ikke, resten af touren skal vente på, at visse spillere har lyst til at stille op. Der vil altid være nogle lande, der ikke har mulighed eller lyst til at stille op, så det vigtigste er, at man får afholdt turneringerne bedst muligt, siger han.


Sæt ranglistepoint og præmiepenge på spil. Hvis de ikke gør det, så vil folk ikke rejse. Jeg kan se, at det kan lade sig gøre i andre sportsgrene som tennis. WBF er måske ikke lige så prof og dygtige som andre forbund, men det er nu, de skal steppe op.

Anders Antonsen


Anders Antonsen har også et bud på, hvordan turneringer kunne afholdes i stedet for at blive udskudt, og hvordan man får de gode spillere til at stille op. Han kigger blandt andet mod tennisturneringen US Open, der bliver holdt disse dage.

- Sæt ranglistepoint og præmiepenge på spil. Hvis de ikke gør det, så vil folk ikke rejse. Jeg kan se, at det kan lade sig gøre i andre sportsgrene som tennis. WBF er måske ikke lige så prof og dygtige som andre forbund, men det er nu, de skal steppe op, siger han.

Annonce

Turneringerne skal afvikles

Han har dog forståelse for, at det er svært at sætte en turnering op midt i coronapandemien. Alligevel synes Antonsen, at man godt kan afvikle turneringer under sikre vilkår, hvis det bliver gjort på den rigtige måde.

- Det handler om at lave et trygt setup i lande, hvor corona er forholdsvis under kontrol, og hvor man tager alle de forbehold, man kan. Så må den enkelte tage stilling til, om man vil afsted, Denmark Open ser ud til at kunne blive holdt i uge 42.  Den turnering kan måske statuere et eksempel og vise, at en turnering kan afholdes forsvarligt, siger han.

Kunne man ikke bare aflyse turneringerne, tænker nogle måske.

- Badminton er det, vi lever for at udøve. Det er folks levebrød. Jeg sidder og ser tennis og Tour De France i tv, så hvorfor kan det ikke lade sig gøre at spille badminton, spørger Anders Antonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Aarhus For abonnenter

Fire placeringer i spil ved Kongelunden: Atletikken skal ud af stadion - spørgsmålet er hvor nyt anlæg skal ligge

Annonce