Annonce
Sport

Antonsens indonesiske triumf: Med en golfbold i halsen og champagne alene i flyet

Anders Antonsen vandt karrierens hidtidigt største sejr, da han triumferede i Indonesian Masters. Foto: ADEK BERRY/AFP.

Anders Antonsen vandt søndag karrierens største sejr. I finalen ved Indonesian Masters slog han verdensetteren Kento Momota. - Det er ikke nogen, der ville være federe at slå, lyder det fra Antonsen, der havde en tumultarisk optakt til turneringen.

Annonce

BADMINTON: Først spiller han ham kort. Så langt. Kort igen og til sidst på baglinjen. Det er for meget for japanske Kento Momota, der sender fjerbolden i nettet. Anders Antonsen taber ketsjeren. Vender sig om. 8.000 indonesere klapper og råber "Antonsen" i takt med tydelig asiatisk accent. Han jubler ud til samtlige i publikum. Kaster sin t-shirt ud mod publikum, første kast var for kort, anden gang ryger den helt ud. Glemmer helt at give dommerne hånden, løber hen med undskyldende mine og et smil på læben. Siger tak for kampen og knytter igen næverne.

Anders Antonsen vandt søndag karrierens største sejr. I finalen ved Indonesian Masters slog han verdensetteren, den normalt suveræne Kento Memota i tre sæt.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse. At jeg vinder i Indonesien og, at det er i den der hal, er med til at gøre det fuldstændigt vanvittigt. Jeg havde gået og ventet lidt på den første titel i noget tid, så jeg er rigtig glad for, at den endelig er kommet, siger Anders Antonsen.

- Der er ikke nogen, der ville være federe at slå i sin første finale end verdens nummer et. Så det er kombinationen af, at det er min første store turneringssejr og at det er mod Kento Momota, der gør det til en vild sejr, uddyber Antonsen, der ikke havde haft den bedste optakt turneringen.

- Inden jeg skulle ud og spille de to turneringer (inden Indonesian Masters spillede Antonsen en turnering i Malaysia, red.) var jeg i Indien og deltog i en liga i tre-fire uger. Mod slutningen af den tur begyndte jeg at få vejrtrækningsproblemer. Det føltes som om, jeg havde en golfbold siddende i halsen, siger Anders Antonsen.

Normalt er jeg sådan rimelig energisk på banen. Men i turneringen tog jeg det bare fuldstændig stille og roligt. Jeg fokuserede på hver eneste bold, og hvad jeg skulle gøre rent taktisk, i stedet for at være oppe at køre som jeg plejer. Det fungerede bare sindssygt godt

Anders Antonsen

Tirsdag aften skal Anders Antonsen i aktion på dansk grund. Her møder han sammen med sit klubhold, Aarhus AB Skovshoved på udebane. Samtidigt spiller Højbjerg Badminton også ude. De møder Vendsyssel.

Annonce

Skruen i vandet og champagne i flyveren

Derfor forsøgte han ikke at få pulsen for højt op, og det mener han selv, blev afgørende for, hvordan det hele endte.

- Det, jeg tror, jeg havde succes med, var, at jeg havde en god ro i hele turneringen. Normalt er jeg sådan rimelig energisk på banen. Men i turneringen tog jeg det bare fuldstændig stille og roligt. Jeg fokuserede på hver eneste bold og hvad jeg skulle gøre rent taktisk, i stedet for at være oppe at køre som jeg plejer. Det fungerede bare sindssygt godt, siger Anders Antonsen.

Det har krævet sin mand at forholde sig roligt. Hallen er en af de største badmintonhaller i verden og publikum er nogle af de mest højtråbende. Ifølge Antonsen er det en kulisse, man ikke finder andre steder i verden.

- Man skal virkelig holde skruen i vandet og ikke miste fokus. Man kan knap nok høre, hvad man selv tænker. De råber, hver gang man rammer bolden. Stemningen er fuldstændig vanvittig og det er det mest fantastiske sted at spille, siger Anders Antonsen.

Fejringen af triumfen har modsat stemningen i hallen været rolig. Efter han havde jublet færdig i hallen og snakket med pressen, var det direkte tilbage på hotellet, pakke kuffert, ud i lufthavnen og så ellers på et fly mod Danmark. Helt alene. På grund af konflikten mellem badmintonforbundet og spillerne, der i øvrigt blev løst umiddelbart efter Antonsens sejr, havde han nemlig ikke nogen træner med. Så det var bare ham selv, medaljen og et glas champagne, og så ellers 19 timer i en flyvemaskine - og her dagen efter, er det stadig ikke helt gået op for ham, at han vandt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce