Annonce
Aarhus

App hjælper børnepatienter

En ny app skal hjælpe patienterne med at katalogisere deres smerter. Det kan optimere den rigtige behandling og dermed øge livskvaliteten. Pressebillede

Aarhus: Bivirkninger og medicinforbrug hos børn med gigt og leukæmi registreres nu gennem ny app, og resultaterne derfra kan være med til at forbedre børnenes livskvalitet.

Det er Erhvervsakademi Aarhus, der har udviklet den ny behandlings-app i samarbejde med læger og sygeplejersker fra Aarhus Universitetshospital.

I Danmark rammes hvert år ca. 50 børn af kræft og ca. 1.400 børn lever med kronisk gigt. Mange af disse børn kæmper med betydelige smerter.

Sygdomsforløbet for begge patientgrupper er ofte præget af angst, magtesløshed, utryghed, smerter og et ønske om at blive inddraget i behandlingen, og det kan ske med den nye app, som 100 gigtramte børn tester i øjeblikket.

App'en bruges som en "daglig journal", hvor barnet og dets pårørende indtaster smerteniveau, aktivitetsniveau, fysiske og psykiske bivirkninger.

- Med disse data kan vi få et mere præcist billede af børnenes smerter og dermed tage bedre beslutninger om deres behandling, siger børnegigtlæge Birgitte Mahler fra Aarhus Universitetshospital i Skejby.

pcb

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce