Annonce
Erhverv

App hjælper med at styre økonomien

- Der findes mange forskellige løsninger, der kan hjælpe de unge til en sundere økonomi. Men de unge i dag vil have en fed og sjov løsning, der ikke løfter pegefingre, hver gang de har brugt penge. Med appen har vi har ramt netop det hul i markedet, siger Rune Mai.

En århusiansk iværksætter vil forbedre unges økonomi i hele norden. Det sker gennem Spiir, en ny app, der skal hjælpe unge med at holde styr på privatøkonomien.

Direktør og stifter af Spiir, Rune Mai, der driver firmaet fra Mejlgade i Aarhus, står bag konceptet, der er et intelligent web-budget.

Spiir har med appen ramt et hul i markedet i en tid, hvor kviklånene står i kø for at lokke de unge til at bruge endnu flere penge.

- Der findes mange forskellige løsninger, der kan hjælpe de unge til en sundere økonomi. Men de unge i dag vil have en fed og sjov løsning, der ikke løfter pegefingre, hver gang de har brugt penge. Med appen har vi har ramt netop det hul i markedet, siger Rune Mai.

Ifølge Rune Mai er appen en hjælp, der gør unge opmærksom på, hvad pengene bruges til, og hvordan de i stedet kunne bruges.

- Eksempelvis kan det virke cool og overskudsagtigt at møde op med en cafe latte på uni hver morgen, men når det går op for en, at det koster 4.000 kr. om året, kan det være, man hellere vil bruge nogle af pengene på en ferie, siger Rune Mai.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Annonce