Annonce
Østjylland

App på telefon udløste udrykning til brand

Arkivfoto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Beredskab og Sikkerhed Randers kørte til melding om røg i soveværelset i en lejlighed i Prinsessegade. Der var bare ikke røg at finde.
Annonce

Randers: Onsdag rykkede Beredskab og Sikkerhed Randers ud til en melding om røgudvikling i et soveværelse i en lejlighed i Prinsessegade i Randers.

- Det var en mand, der ringede, som på en app på sin telefon havde fået en melding fra sin brandalarm om, at der var røg i soveværelset. Hvilket alarmsystem han havde, ved jeg ikke, men vi kørte vi selvfølgelig af sted, det gør vi, når vi får sådan en melding. Der var bare ikke noget røg at se, siger brandinspektør Jørgen Hansen, Beredskab og Sikkerhed Randers.

Beredskabet kiggede fra en svalegang ind i lejligheden, der ligger på førstesal.

- Og vi satte også stigen op og kiggede ind i stuen. Døren til soveværelset var ikke lukket. Så vi kunne også se derind, og der var ikke røg at se. Vi vurderede, at vi ikke ville til at begynde at smadre noget for at komme ind i lejligheden, siger Jørgen Hansen.

Han tilføjer, at den forgæves udrykning ikke koster anmelderen noget.

- Men det er da noget, som Danske Beredskabers brancheorganisationer uden tvivl vil se på, for der kommer nok flere af de her apps i fremtiden. Og dermed vil vi få flere alarmer at køre til. Vi kører også i stigende grad til videoovervågninger af folks hjem, siger Jørgen Hansen.

Han tilføjer, at det vil være en god idé at have nabohjælp, så man kan ringe hjem for at se, om der er røg eller brand, når telefonen melder det.

Alarmen kom ind onsdag klokken 11.03 onsdag formiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mundbindene har fundet vej i de århusianske busser - men stadig mange tager turen uden

Aarhus

Coronasmitten fylder mere og mere i Aarhus: På et døgn er der fundet yderligere 79 smittede

Aarhus

Sommervejret lokker folk frem - men alle er gode til at holde afstand og tage hensyn

Annonce