Annonce
Debat

Appel fra Aarhus-politikere: Hjælp børnene ud af Moria

"De uledsagede flygtningebørn udgør en særligt sårbar gruppe, og de har mere end nogensinde brug for vores hjælp", mener tre byrådsmedlemmer fra Aarhus. Arkivfoto: Alkis Konstantinidis/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Situationen lige nu i Moria-lejren på Lesbos er hjerteskærende - en voldsom brand har efterladt tusindvis uden tag over hovedet. Små børn, gravide og ældre er tvunget til at overnatte under åben himmel uden beskyttelse. De uledsagede flygtningebørn udgør en særligt sårbar gruppe, og de har mere end nogensinde brug for vores hjælp.

Flygtninge er ekstremt sårbare i det nuværende politiske klima, hvor covid-19 stadig udgør en yderligere trussel mod disse menneskers liv og har eskaleret flygtningekrisen yderligere.


Vi mener, at Aarhus og Danmark skal tage ansvar og tilbyde hjælp og husly til de mennesker, som er allermest udsatte, efter brandene har hærget lejren og skabt endnu mere utryghed hos en stor gruppe flygtninge.


Vi følger alle situationen i Moria-lejren lige nu, og der er ingen tvivl om, at katastrofen ikke løses tilstrækkeligt, selvom flere lande har meldt ud, at de vil tage imod en del af disse børn – der er brug for, at flere lande hjælper flygtningene.

Vi mener, at Aarhus og Danmark skal tage ansvar og tilbyde hjælp og husly til de mennesker, som er allermest udsatte, efter brandene har hærget lejren og skabt endnu mere utryghed hos en stor gruppe flygtninge. Børnene er særlig udsat i denne situation og har akut brug for vores hjælp.

Vi vil derfor i Radikale, Enhedslisten og SF appellere til regeringen og KL-formanden om at evakuere børnene fra Moria-lejren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Det seneste døgns smittede har opbrugt en hel uges kvote

Aarhus For abonnenter

Private plejehjem versus kommunale plejehjem: Hvem klarer sig bedst, når tilsynet kommer på besøg?

Annonce