Annonce
Debat

Appel til politikerne: Læg uenighederne til side og tag fat på problemerne

"Det er jeres politiske mudderkast, der skaber utryghed både herhjemme og ude i verden. I andre lande kan man nemt få den tanke, at de danske politikere har for travlt med at skændes til samtidig at have styr på covid-19 og cluster-5", skriver Annalene Christiansen. Arkivfoto: Jens Thaysen
Annonce

DEBAT: Kære alle jer derovre på Borgen, at verden er i krise, er vist ikke gået nogens næse forbi. Jeg har en appel til jer politikere: Gider I ikke godt lade være mere med at skændes i krisetider? Vi gider ikke høre på det.

Til medier: Gider I ikke godt lade være med at puste til ilden? Vi har brug for at stå sammen som folk. Der er forskel på at være uenige og så at kaste med mudder.

Forestil jer urmennesker bekrige hinanden som stammefolk i urtiden, hvor man blev angrebet af en anden stamme udefra. Man havde ALDRIG overlevet.

Det er jeres politiske mudderkast, der skaber utryghed både herhjemme og ude i verden. I andre lande kan man nemt få den tanke, at de danske politikere har for travlt med at skændes til samtidig at have styr på covid-19 og cluster 5.

Risikoen for, at man misser noget, når man har for travlt med at fortælle medierne, hvem der skal gå af, eller hvem der gjorde hvad, er for stor. Man bliver ikke en bedre politiker af at køre rundt i andres fejl. Vil godt vædde med, at de politikere, der nu sidder og godter sig over fejl hos regeringen, overhovedet heller ikke vidste noget om den påkrævede lovhjemmel. Lidt for nemt at stå og pege fingre.

Prøv lige at lytte her: Vi har en pandemi at bekæmpe. Gider I godt skændes, beskylde og bekrige BAGEFTER? Tak.


Og husk, I er valgt af folket. Alle sammen. I sidder ikke på jeres taburetter, fordi I skal styrke jeres egoer. I skal arbejde sammen. For sådan får vi Danmark igennem krisen bedst muligt. Menneskeligt og økonomisk.


I stedet for at skændes som en anden børnehave så ridser jeg lige op for jer, hvad vi har af vigtige sager på den politiske dagsorden:

200 minkfarme-medarbejdere er blevet smittet fornylig. Der er stadig, i skrivende stund, otte millioner mink i Danmark, som kan udgøre en trussel for folkesundheden. Vi ved nu, at mink er særligt modtagelige for covid-19. (Og læg venligst mærke til, at jeg ikke nævner noget om, hvem der gjorde hvad.) Hold fokus på bolden. Tak.

Hvordan forholder vi os, rent fagligt, videnskabeligt og sundhedsmæssigt til cluster 5? Husk, vi har ikke prøvet det her før. Det er ok at læne sig op ad mavefornemmelser og bekymringer, når det kommer fra fagfolk. Presset på de danske sygehuse øges. Hvad gør vi for at undgå et kollaps? Hvilke tiltag skal der til? Dagens smittetal er seks gange højere end, hvad myndighederne tillader.

Er det etisk korrekt at holde en minkproduktion i gang i Danmark set ud fra et dyrevelfærdsperspektiv?

Hvordan sikrer vi økonomisk kompensation for alle erhverv, der rammes af denne krise: Kulturlivet, minkproducenter, restaurationsbranchen og rejsebranchen.

Det er børn og unge, der i højere grad smittes nu. Hvad kan vi gøre for at sikre deres tryghed i skolerne? Det kan være svært at undgå, børn og unge ikke tager smitten med hjem. Det handler om afstand, mindre klasser og de samme voksne til de samme børn.

Udarbejdelse af en anstændig epidemilov. Tror godt, vi kan - uden tvang. Det handler om kommunikation.

Og husk, I er valgt af folket. Alle sammen. I sidder ikke på jeres taburetter, fordi I skal styrke jeres egoer. I skal arbejde sammen. For sådan får vi Danmark igennem krisen bedst muligt. Menneskeligt og økonomisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken Bears vandt 12. sejr på stribe

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Alarm 112

Ingen afskærmning eller håndsprit: Risskov-kiosk kan se frem til bøde

Annonce