Annonce
Erhverv

AquaGlobe lukker op for sluserne

Der er store forventninger til AquaGlobe i Skanderborg som udstillingsvindue for de nye vand-teknologier, som verdenen tørster efter. Foto: Per Bille

Skanderborgs nye center for vandløsninger AquaGlobe holder Grand Opening for erhvervslivet fredag 2. marts. Målet er 10.000 besøgende om året og at skabe 1000 nye arbejdspladser i partnervirksomhederne ved at fremme salg, eksport, knowhow og vandbranchen generelt.

Skanderborg: Danmarks mest moderne vandselskab.

Sådan lyder visionen for Skanderborg Forsyningsvirksomhed, og med etableringen af den nye vandløsnings-center, AquaGlobe, er selskabet tæt på målet. Medarbejderne er rykket inden for i varmen, hvor samarbejdspartnere og andre interessenter var inviteret til intern åbning 12. januar. Der er Grand Opening for erhvervslivet fredag 2. marts, mens den øvrige offentlighed må vente til sensommeren.

- Det er mange, der kigger på os lige nu, og det forpligter. Med AquaGlobe har vi fået en platform til at skabe værdi både lokalt og globalt ved at teste og udvikle ny teknologi og integrere mulighederne i eksisterende løsninger sammen med vores partnere. Nu har vi bygningen, så nu skal vi videreudvikle strategien og forretningskoncepterne, siger Jens Bastrup, direktør for Skanderborg Forsyning.

Direktøren drømmer om, at AquaGlobe hurtigt vil kunne trække 10.000 besøgende til Skanderborg om året og være med til at skabe 1000 nye arbejdspladser hos partner-virksomhederne. Flokken af partnere vokser støt. De er efterhånden flere end et par håndfulde, og forhandlinger er i gang med yderligere fem potentielle partnere.

Jens Bastrup håber at have 20-30 partnere med ombord inden for et års tid.

Partnere i AquaGlobe

Kamstrup

Grundfos

AVK

Stjernholm A/S

Danova

Eltronic

Powel

Frontmatic

Via University College

Silhorko-Eurowater

Hele verdens Water Valley

Store, lokale medspillere som Grundfos, AVK og Kamstrup har været blandt initiativtagere fra begyndelsen, og Per Trøjbo, Senior Vice President i vanddivisionen hos energimåler-virksomheden Kamstrup ser et stort potentiale i AquaGlobe.

- Det er FN's verdensmål nummer seks, at hele verden skal have adgang til rent drikkevand, og hvis vi fortsætter som nu, vil det ikke være tilfældet for halvdelen af verdens befolkning i 2030. I Sydafrika er de allerede ved at løbe tør for rent drikkevand, og her kan danske virksomheder bidrage med værdifulde og bæredygtige løsninger. I AquaGlobe kan vi vise innovative løsninger frem, som verdenen har brug for. Vi kan fremme vores salg og eksport ved at fremvise teknologier i real-life sammen med andre danske virksomheder. Samtidig kan vi formidle knowhow og viden om vand og vise kommende generationer, hvad vandbranchen har at byde på, forklarer Per Trøjbo.

Kamstrup havde i 2017 besøg fra seks verdensdele, og Per Trøjbo forventer, at Kamstrup kommer til at tage imod 20-25 nye delegationer fra udlandet i 2018. De vil typisk blive sendt på besøg i AquaGlobe.

- Hvis vi spiller vores kort rigtigt, har vi mulighed for at gøre Østjylland til hele verdens Water Valley, vurderer Per Trøjbo.

Annonce

Water Tech Disruption

Ved AquaGlobes åbningsfest 2. marts vil fire nye bud på løsninger af aktuelle vand-udfordringer bliver præsenteret. Det sker i forbindelse med Green Tech Challenge-konkurrence Water Tech Disruption Session for små- og mellemstore virksomheder.

Fire forskellige spor er peget ud, som Skanderborg Forsyning, partnerne og inviterede startup-virksomheder er begyndt at arbejde med. For hvert spor er planlagt to sessioner á to timers varighed, og den bedste idé vinder prisen Water Disruptor 2018 og muligheden for at udvikle og teste løsningen i det lokale forsyningsnet. Der skal i alle tilfælde være tale om løsninger, som er relevante i både en lokal og global kontekst og med et internationalt eksportpotentiale foran sig.

De fire udvalgte spor og indbudte startup-virksomheder er: Måling af stoffer i vandmiljø (We-Teco, Galten), Kommunikation til forbrugerne (AquBiq, Lyngby), Fremtidens vandværk (Sansox, Helsinki - Finland) og Small-scale cirkulær økonomi på slam (Dacofi, Lyngby).

Annonce
For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Erhverv

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce