Annonce
Østjylland

Arbejde med gulve trækker ud: Nyt kapel forsinket mere end en måned

Majestætisk og i pagt med resten af kirkegården. Det nye kapel ligger i den grønne lund i den sydlige ende af Odder Ny Kirkegård. Oprindelig skulle det have været taget i brug i slutningen af februar, men nu meddeler menighedsrådet, at det først kommer til at ske til april. illustration Gjøde & Partnere Arkitekter

Færdiggørelse af gulve trækker ud - derfor åbner kapel på Odder Ny Kirkegård først til april

Odder: Oprindelig skulle det nye kapel på Odder Ny Kirkegård være taget i brug i slutningen af februar. Men bl.a. problemer med at få gulvet i det nye kapel gjort færdigt gør, at den første bisættelse tidligst kan holdes i begyndelsen af april.

Det fortæller formanden for menighedsrådet i Odder Sogn Nels Jacobsen, der ikke vil gå i detaljer med, hvorfor det trækker ud med at få gjort kapellet færdigt. Kun at det bl.a. skyldes noget med gulvene i ceremonirummet.

Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke bliver færdige til tiden, men til alt held har vi jo så kapellet på det gamle sygehus, ny Vitapark, indtil slutningen af april. Så skaden er nok ikke så stor, siger Nels Jacobsen, der skønner, at den første bisættelse i det nye kapel kommer til at foregå til april.

Jeg følger løbende byggeriet og er meget imponeret over bygningen, som er utrolig flot. Så det bliver spændende at vise bygningen frem ved en slags åbent hus for byens borgere, når vi er færdige. En decideret kirkelig handling har man ikke, når der er tale om et kapel. Kun en bøn og måske en passende salme, forud for den første bisættelse, siger menighedsrådsformanden, der selv er pastor emeritus og derfor kender til ritualerne omkring indvielse af kirkelige bygninger.

Annonce
Det gamle kapel i Vitapark bliver overflødigt, når det nye åbner på Odder Ny Kirkegård. Spørgsmålet er nu, hvad man skal burge det til. Arkivfoto

Møde om det gamle kapel

Med ibrugtagelsen af det nye kapel på Odder Ny Kirkegård bliver det gamle kapel i Vitapark overflødigt. Derfor har kirken opsagt sin lejekontrakt med Odder Kommune, som ejer bygningerne. Nels Jacobsen kan ikke lige huske datoen for opsigelsen, men formentlig omkring 1. juni.

Herefter bliver det i sidste ende politikerne i Odder Byråd, der skal tage stilling til, hvad man vil bruge det efterhånden meget gamle kapel til. Skal det rives ned, eller kan det anvendes til helt andre ting i Vitapark regi?

- Intet er besluttet endnu, og i første omgang vil vi i Vitaparks Lokaludvalg lave en slag status på bygningen. Det sker på et møde i udvalget mandag 25. februar, siger Lone Jakobi (S), der er formand for rådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce