x
Annonce
Erhverv

Arbejdsløsheden er steget mere end under finanskrisen

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Coronakrisen kan koste Danmark op mod 155 milliarder - beskæftigelsen vil blive ramt benhårdt, siger DI.

De seneste to uger har coronakrisen kostet flere danskere jobbet, end det var tilfældet i den tilsvarende periode under finanskrisen.

Det viser beregninger fra Dansk Industri, der er landets største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation.

Dansk Industri har fundet frem til, at ledigheden er steget med cirka 10.000 flere personer sammenlignet med de samme uger i 2009, som er det år under finanskrisen, hvor ledigheden var værst.

- Alene i sidste uge steg ledigheden med næsten 23.000 personer. Det er cirka dobbelt så mange som i samme uge i 2009, siger Steen Nielsen, der er vicedirektør i Dansk Industri.

Han mener, at de store stigninger i arbejdsløsheden understreger behovet for at få udmøntet regeringens hjælpepakker, så de kan hjælpe hurtigst muligt.

Det samme gælder for den trepartsaftale om lønkompensation, som Dansk Industri opfordrer alle virksomheder, der kan, til at benytte sig af.

- Vores beregninger viser, at coronakrisen kan komme til at koste dansk økonomi op mod 155 milliarder kroner i år.

- Det vil betyde, at væksten vil falde mere, end den samlet set gjorde under hele finanskrisen - og det vil selvsagt ramme beskæftigelsen benhårdt, siger Steen Nielsen.

Onsdag viser de seneste ledighedstal fra Beskæftigelsesministeriet, at der var 3096 personer, som tirsdag meldte sig ledige.

Det var lidt under tre gange så mange som på en normalt tirsdag.

En normal tirsdag defineres som gennemsnittet for tirsdag i samme uge i årene 2015-2019.

På den positive side har der været et fald i antallet af nytilmeldte ledige i forhold til tirsdag i sidste uge. Her meldte 4082 personer sig nemlig ledige.

- Ledigheden stiger desværre som konsekvens af sundhedskrisen, lyder det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

- Stigningen er heldigvis noget mindre end for en uge siden, men situationen er stadig meget alvorlig, siger ministeren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce