Annonce
Navne

Arbejdsom og livsglad århusianer fylder 90 år: Livet er aldrig for kort til kærlighed og bridge

Birgit Bahnsen fylder 90 år torsdag 25. november. Privatfoto
Birgit Bahnsen runder de 90 år i fuld fart, og familien kan forvente endnu en fest, der er smukt og gennemført arrangeret. Den aktive kvinde, der som ung modstod tidens forventninger til piger, har levet et liv med mange opgaver, stor travlhed - og en hel del matematik.

90 ÅR: Birgit Bahnsen, Skæring, blev født Jensen i Jerne ved Esbjerg 25. november 1931 og kan dermed fejre 90-års fødselsdag.

Birgit Bahnsen tilbragte størstedelen af sin barndom i Odder og omegn, hvor hendes forældre bla. i nogle år drev Boulstrup Kro.

Birgit er af en familie, der var en smule mere fremskridts- og ligestillingsbevidst end gennemsnittet, så selvom man dengang, hvis man var en pige, kunne fravælge matematik i skolen, var der aldrig tvivl om, at Birgit, som udmærkede sig i matematik, skulle have sin realeksamen med matematik, også selvom det betød, at hun skulle gå til eksamen på en fremmed skole, hvor der stort set kun var drenge.

Annonce

Det kunne opleves som pinligt, fordi så få piger havde matematik, men heldigvis blev der bakket meget op om det, og senere i livet blev det en klar fordel at have fået den bagage med også.

I et ombygget hønsehus

Birgit indledte sit arbejdsliv ved telefonvæsnet, og selvom hun var fra Odder og ikke vant til storbyer, tog hun springet til København og sit første job. Næste stop blev Aarhus, og her mødte hun sin kommende mand, Ove Wolff Clausen. Parret startede selvstændig virksomhed i 1957 i Viby J.

Firmaet A Kartonnage fik en spartansk start i et lille ombygget hønsehus, men i de kommende år blev der ombygget og udvidet mange gange. Da grunden i Viby blev for lille til flere udbygninger, flyttede Birgit, Ove og de to døtre til Hasselager, hvor der blev bygget virksomhed. Med tiden blev det til flere rejsegilder, og A kartonnage ændrede navn til Aprintas, da virksomheden efterhånden fremstillede meget andet end blot kartonnage.

Flytninger og rejsegilder har været meget hyppige begivenheder i Birgits liv.

Annonce

Et spring ind i edb

I de år, hvor hun og hendes mand drev virksomhed, udviklede den grafiske branche sig hastigt, og hun tog del i stort set alle opgaver i virksomheden - fra de mindre opgaver med limning af æsker, til kørsel af små trykmaskiner og til at have ansvaret for virksomhedens økonomi og alle kontoropgaverne. Samtidig skulle hun også passe pligterne som mor og husmor, så det var meget travle år.

Virksomheden voksede til en pæn størrelse og fulgte med ind i computertidsalderen - i første omgang med hulkort til regnskabsføring. Birgit tog udfordringen op ud fra den erkendelse, at computere var fremtiden. Hun meldte sig til merkonomstudiet og tog fag i bl.a. edb - og scorede naturligvis gode karakterer.

Sansen for tal og logik gav hende igen en fordel senere i livet, hvor arbejdslivet førte hende ind i en stor administrationsforretning, og selvom edb var nyt, fandt Birgit hurtigt ind i det allerede i 1970'erne. Selv nu, i en alder af 90 år, er Birgit stadig kvik på en computer og træffes af familie og venner bl.a. på Facebook.

Annonce

Nyt liv på Solkysten

Livet forandrede sig, Birgit blev gift med Aage Bahnsen og drev i de følgende år i Viby sammen med Aage reklamebureauet NP5. De valgte dog at stoppe arbejdslivet relativt tidligt og flyttede til Solkysten i Spanien, hvor Birgit i en del år nød det milde klima og gode venners selskab.

I Spanien genoptog hun bridge, et spil, hun lærte som ung, og som nu blev en hobby, og den har fulgt hende siden, givet mange glæder og masser af vinpræmier.

I 2004 vendte Birgit hjem til Danmark, og efter hendes mands død kom bridge til at fylde meget i det sociale liv med udgangspunkt i hjemmet i Skæring. Her opdagede hun hurtigt, at der manglede en afslappet bridgeklub i nabolaget, og hvad man ikke har, kan man jo skabe, så det gjorde Birgit.

Igennem mange år har Birgit således været den ledende kraft i bridgeklubben Bridge 8250, en opgave, hun har løst til alles tilfredshed, for udover det organisatoriske, som Birgit er en ørn til, har hun også talent for at skabe hygge, smukke borde og gode arrangementer.

Annonce

Og så kom Henning

Birgit er velsignet med at have gået i en skoleklasse, som livet igennem har fastholdt traditionen med at mødes jævnligt, de første mange år hvert femte år og siden hvert år, og en fest er jo stadig dejligt, også selvom man måske er over 70 år.

Kærlighed er også ligeglad med alder, og i år 2010 indhentede kærligheden igen Birgit. En tidligere klassekammerat Henning Fosgrau kom efter en lang pause igen med til disse klasse-sammenkomster, og sød musik opstod. Birgit og Henning har nu skabt en dejlig hverdag sammen. Henning blev introduceret til bridge, og de to nyder ofte et godt slag kort, gerne med et godt glas rødvin til.

Birgit er også så heldig at have en stor del af familien næsten lige om hjørnet, så der er også basis for familiehygge.

Birgit og Henning fejrer de 90 år ved at samle børn, svigerbørn, børnebørn, oldebørn og andre nære til en god middag, som med sikkerhed bliver lige så smuk og godt arrangeret som de mange andre festligheder, Birgit i tidens løb har været værtinde for.Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Alvorlig ulykke med hestevogn midt i juletravlt Aarhus

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Navne

Nu fylder saxkongen 80 år: Han lærte at læse noder og at komme til tiden

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Aarhus

Dagens corona-tal: Laveste antal smittede i Aarhus i to uger

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Annonce