Annonce
Navne

Arbejdsom og livsglad århusianer fylder 90 år: Livet er aldrig for kort til kærlighed og bridge

Birgit Bahnsen fylder 90 år torsdag 25. november. Privatfoto
Birgit Bahnsen runder de 90 år i fuld fart, og familien kan forvente endnu en fest, der er smukt og gennemført arrangeret. Den aktive kvinde, der som ung modstod tidens forventninger til piger, har levet et liv med mange opgaver, stor travlhed - og en hel del matematik.

90 ÅR: Birgit Bahnsen, Skæring, blev født Jensen i Jerne ved Esbjerg 25. november 1931 og kan dermed fejre 90-års fødselsdag.

Birgit Bahnsen tilbragte størstedelen af sin barndom i Odder og omegn, hvor hendes forældre bla. i nogle år drev Boulstrup Kro.

Birgit er af en familie, der var en smule mere fremskridts- og ligestillingsbevidst end gennemsnittet, så selvom man dengang, hvis man var en pige, kunne fravælge matematik i skolen, var der aldrig tvivl om, at Birgit, som udmærkede sig i matematik, skulle have sin realeksamen med matematik, også selvom det betød, at hun skulle gå til eksamen på en fremmed skole, hvor der stort set kun var drenge.

Annonce

Det kunne opleves som pinligt, fordi så få piger havde matematik, men heldigvis blev der bakket meget op om det, og senere i livet blev det en klar fordel at have fået den bagage med også.

I et ombygget hønsehus

Birgit indledte sit arbejdsliv ved telefonvæsnet, og selvom hun var fra Odder og ikke vant til storbyer, tog hun springet til København og sit første job. Næste stop blev Aarhus, og her mødte hun sin kommende mand, Ove Wolff Clausen. Parret startede selvstændig virksomhed i 1957 i Viby J.

Firmaet A Kartonnage fik en spartansk start i et lille ombygget hønsehus, men i de kommende år blev der ombygget og udvidet mange gange. Da grunden i Viby blev for lille til flere udbygninger, flyttede Birgit, Ove og de to døtre til Hasselager, hvor der blev bygget virksomhed. Med tiden blev det til flere rejsegilder, og A kartonnage ændrede navn til Aprintas, da virksomheden efterhånden fremstillede meget andet end blot kartonnage.

Flytninger og rejsegilder har været meget hyppige begivenheder i Birgits liv.

Annonce

Et spring ind i edb

I de år, hvor hun og hendes mand drev virksomhed, udviklede den grafiske branche sig hastigt, og hun tog del i stort set alle opgaver i virksomheden - fra de mindre opgaver med limning af æsker, til kørsel af små trykmaskiner og til at have ansvaret for virksomhedens økonomi og alle kontoropgaverne. Samtidig skulle hun også passe pligterne som mor og husmor, så det var meget travle år.

Virksomheden voksede til en pæn størrelse og fulgte med ind i computertidsalderen - i første omgang med hulkort til regnskabsføring. Birgit tog udfordringen op ud fra den erkendelse, at computere var fremtiden. Hun meldte sig til merkonomstudiet og tog fag i bl.a. edb - og scorede naturligvis gode karakterer.

Sansen for tal og logik gav hende igen en fordel senere i livet, hvor arbejdslivet førte hende ind i en stor administrationsforretning, og selvom edb var nyt, fandt Birgit hurtigt ind i det allerede i 1970'erne. Selv nu, i en alder af 90 år, er Birgit stadig kvik på en computer og træffes af familie og venner bl.a. på Facebook.

Annonce

Nyt liv på Solkysten

Livet forandrede sig, Birgit blev gift med Aage Bahnsen og drev i de følgende år i Viby sammen med Aage reklamebureauet NP5. De valgte dog at stoppe arbejdslivet relativt tidligt og flyttede til Solkysten i Spanien, hvor Birgit i en del år nød det milde klima og gode venners selskab.

I Spanien genoptog hun bridge, et spil, hun lærte som ung, og som nu blev en hobby, og den har fulgt hende siden, givet mange glæder og masser af vinpræmier.

I 2004 vendte Birgit hjem til Danmark, og efter hendes mands død kom bridge til at fylde meget i det sociale liv med udgangspunkt i hjemmet i Skæring. Her opdagede hun hurtigt, at der manglede en afslappet bridgeklub i nabolaget, og hvad man ikke har, kan man jo skabe, så det gjorde Birgit.

Igennem mange år har Birgit således været den ledende kraft i bridgeklubben Bridge 8250, en opgave, hun har løst til alles tilfredshed, for udover det organisatoriske, som Birgit er en ørn til, har hun også talent for at skabe hygge, smukke borde og gode arrangementer.

Annonce

Og så kom Henning

Birgit er velsignet med at have gået i en skoleklasse, som livet igennem har fastholdt traditionen med at mødes jævnligt, de første mange år hvert femte år og siden hvert år, og en fest er jo stadig dejligt, også selvom man måske er over 70 år.

Kærlighed er også ligeglad med alder, og i år 2010 indhentede kærligheden igen Birgit. En tidligere klassekammerat Henning Fosgrau kom efter en lang pause igen med til disse klasse-sammenkomster, og sød musik opstod. Birgit og Henning har nu skabt en dejlig hverdag sammen. Henning blev introduceret til bridge, og de to nyder ofte et godt slag kort, gerne med et godt glas rødvin til.

Birgit er også så heldig at have en stor del af familien næsten lige om hjørnet, så der er også basis for familiehygge.

Birgit og Henning fejrer de 90 år ved at samle børn, svigerbørn, børnebørn, oldebørn og andre nære til en god middag, som med sikkerhed bliver lige så smuk og godt arrangeret som de mange andre festligheder, Birgit i tidens løb har været værtinde for.Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Navne

Birthe Elgaard Holm var et livsstykke: Altid i godt humør og med en såre fornem tilgang til menneskeheden

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce