Annonce
Debat

Arbejdsplads udenfor

Annonce

Læserbrev: Alle børn og pædagoger har nu været gennem en periode, hvor al leg og arbejde er foregået på legepladsen. Organiseringen med flere voksne, med ansvar for færre børn, er blevet rost og modtaget godt af børn, forældre og pædagoger. Børnene har nydt godt af den øgede opmærksomhed, og pædagogerne har set og erfaret, hvordan pædagogisk arbejde kan folde sig ud, når man har blik og ansvar for en lille gruppe børns trivsel og behov.

I forbindelse med årets budgetdrøftelser har politikerne alle tiders chance for at inddrage erfaringerne fra corona og prioritere at afsætte anlægsmidler til børne- og ungeinstitutionernes uderum.


I forbindelse med årets budgetdrøftelser har politikerne alle tiders chance for at inddrage erfaringerne fra corona og prioritere at afsætte anlægsmidler til børne- og ungeinstitutionernes uderum.


I uderummet er der generelt færre konflikter, bedre akustik og færre sygedage for børn, unge og voksne. Nu har alle fået erfaringer med at være ude hele dagen, og det giver nye overvejelser om, hvordan arbejdet kan tilrettelægges arbejdsmiljømæssigt forsvarligt, hvis det skal foregå udenfor.

Med den store erfaring og viden bør kommunerne nu gå et skridt videre og sikre økonomi til, at arbejdet ude kan indrettes med de fornødne faciliteter og gøres til et pædagogisk arbejdsrum for voksne. BUPL Århus foreslår derfor, at uderummet tænkes ind som et arbejdsrum med gode stole og borde, plads til afsætning og opbevaring af materialer, jævne belægninger og ly for regn, sol og støv. Ideelt set også med køkken eller nem adgang til køkken og faciliteter, der understøtter arbejdet med natur, miljø og klima. Samt nem adgang til toilet og pause-rum, også de dage hvor arbejdstøjet er termodragt, støvler, huer og vanter.

Indretningen skal være, så det pædagogiske arbejde med børnene kan foregå ude, på lige fod med inde, og så de ansatte kan føre samtaler med forældrene, har adgang til telefon/IT og kan holde pauser. Alle har gavn af, at vi lige nu trækker på den erfaring, pædagogerne har gjort sig med det pædagogiske arbejde udenfor.

I forbindelse med at byrådet til efteråret skal forhandle en langsigtet anlægsplan, opfordrer vi de politiske partier til at afsætte økonomi til dag- og fritidsinstitutionernes uderum, så det imødekommer betingelser og regler for, at det pædagogiske arbejde kan foregå ude.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Noget for Aarhus? Billig og meget let letbane på vej

AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Annonce