Annonce
Østjylland

Arbejdspres på regionshospitalet: Kun to ud af 356 sygeplejersker siger ja til flere timer

Arkivfoto: Morten Stricker/Scanpix

Arbejdspres og privatliv gør det svært at få sygeplejersker til at arbejde mere i den kommende influenzasæson på Regionshospitalet Randers.

Randers: Sygeplejerskerne på Regionshospitalet Randers har sagt rungende nej tak til et tilbud om at arbejde flere timer.

Det skriver DR Østjylland.

Mange arbejder kun på deltid, men sygehuset vil gerne have flere hænder parat til den kommende influenzasæson.

Derfor har sygehusets 701 sygeplejersker fået et tilbud om flere timer de kommende tre måneder, men kun to ud af de 356 deltidsansatte sygeplejersker tog imod tilbuddet.

Fællestillidsrepræsentant Tina Stenholt Kristensen siger, at det er en svær balance.

- I vinterperioden ved man jo, at man selv kan få flere syge børn, fordi de slæber mere med hjem. Man ved også, at man selv er hårdt presset og kommer på sygehuset, hvor patienter kan smitte en, så man selv bliver syg, siger hun til DR Østjylland.

Vintersæsonen er også hård at være på arbejde i, da det strømmer ind med patienter.

- Det er hårdt i de her måneder at være på en afdeling med mange patienter, så man bliver nødt til at passe på sig selv, hvis man skal være i det, og det kan være en løsning at blive på 30 timer, siger Tina Stenholt Kristensen.

I 2013 lavede Danske Regioner ellers en strategi om at få flere til at arbejde fuldtid frem for deltid. Målet er, at 80 procent af medarbejderne skal være på fuldtid i 2021.

Da strategien blev vedtaget, var 60 procent af de ansatte i regionerne på fuldtid. I januar i år var andelen på 61 procent, hvilket er under delmålet på 72 procent i år.

Der er ikke en hurtig løsning på at få flere fuldtidsansatte, siger sygehusdirektør i Randers Jonas Dahl.

- Vi må erkende, at rigtig mange er på deltid for at få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen, og derfor er der noget at arbejde med. Nu tilbyder vi som udgangspunkt altid nyansatte fuldtid, siger han.

Hospitalet har derfor tidsbegrænsede ansatte for at undgå dag-til-dag-vikarer, og det vil desuden arbejde på at skabe bedre rammer for fuldtidsansatte, men de skæve arbejdstider i sundhedsvæsnet er en udfordring.

- Jeg tror, at mange gerne vil skabe rammer for at få flere på fuldtid, men det er også udfordrende med nattevagter, så det er ikke noget, vi løser fra en dag til den anden, siger Jonas Dahl til DR Østjylland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce