Annonce
Debat

Arbejdstidsaftale. KL må ikke kaste vores folkeskole ud i endnu en konflikt

Thomas Medom (SF). Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

Forhandlingerne om en ny arbejdstidsaftale for lærerne er kørt af sporet, og risikoen for en ny alvorlig konflikt på skoleområdet lurer lige rundt om hjørnet. Det må ikke ske. Det vil være ødelæggende for den arbejdsglæde, der er drivkraften for medarbejderne, og vil markant forringe kvaliteten i vores grundskole mange, mange år ud i fremtiden.

Det er helt afgørende for vores skolevæsen, at Kommunernes Landsforening (KL) og lærerne når til enighed om en aftale, der kan give en ny start for vores skolevæsen. Lærerne har åbent meldt ud, at det eneste, de kræver, er de præcis samme rettigheder, som alle andre faggrupper har. Hverken mere eller mindre. Helt basale rettigheder. Derfor har de også fået støtte fra de andre fagforeninger, der bakker lærerne op. Når KL ikke vil forhandle helt basale rettigheder ind i en aftale, så er det et angreb på den danske model.

For vi skal passe på vores folkeskole. Vi har en god folkeskole, men den har problemer nok at slås med, og derfor er der også alt for mange børn og ansatte, der har valgt folkeskolen fra.

Vi er bekymrede for, om KL og Moderniseringsstyrelsen sætter deres egen stædighed før folkeskolen. KL har et enormt ansvar for at passe på den skole og de medarbejdere, der er rammen om de fleste danske børns hverdag, og derfor må troen på et forældet styringsregime blive afløst af reelle forhandlinger og indrømmelser fra KL.

Jacob Mark (SF), medlem af Folketinget. Arkivfoto: Emil Hougaard/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce