Annonce
Østjylland

Sussi og Leo i røgslør: Arenaen kogte og der blev danset igennem

Med nutidens teknik kan man sågar få et varigt, levende minde med hjem med både billede og lyd. Foto: Anne Myrup Pedersen
Sussi og Leo, Kandis, Stig Rossen og naturligvis de lokale bands Klub 85, Hof Band og Løvetands Band skabte en fest, da der endnu engang blev kaldt til Handicap Musik Festival i Arena Randers. Og det hele blev, som det efterhånden er en tradition, kædet sammen af entertaineren Jacob Haugaard.

Randers: Der manglede ikke noget, da Sussi og Leo var på scenen i Arena Randers, end ikke røg som ledsagelse til, hvad man vel godt kan kalde parrets signaturnummer, nemlig Deep Purple's "Smoke on the Water". Røgen kom fra en indretning, som Leo havde spændt på ryggen, og som han med et tryk på en knap kunne få til at skyde små røgskyer i vejret. Effektfuldt var det, og det bidrog da også til at løfte den i forvejen gode feststemning til nye højder.

Arena Randers var med andre ord tæt på kogepunktet - endda ganske tidligt i arrangementet, da Handicapcentret Kronjylland for 19. gang havde inviteret til Handicap Musikfestival.

Jacob Haugaard bandt som konferencier hele dagens program sammen, og var som altid klædt i en festlig habit, denne onsdag en hvid en af slagsen med luftballon-print i mange farver. Og Haugaard er en populær mand blandt deltagerne i festen. Ikke bare bliver han fulgt opmærksomt, når han fra scenen præsenterer og kommenterer de enkelte indslag. Mens orkestrene fyrer den af, vandrer han rundt ned i salen fra knus til knus og selfie til selfie. Der synes ikke at være én i den tusindtallige skare, som ikke gerne vil foreviges med den underholdende herre.

Annonce
Gang i den. Der blev danset, sunget, grint og klappet, når heltene fyrede den af fra scenen. Foto: Anne Myrup Pedersen

Ingen tvivl om hovednavnet

Amtsavisen kiggede forbi, da Sussi og Leo var ved at lægge an til den store finale, og parret havde som antydet rigtig godt gang i publikum, som gerne sang med på hits, som er gjort udødelige af så forskellige navne som Ulla Pia, Creedence Clearwater Revival, Volbeat og Birthe Kjær.

Det nordjyske ægtepar formåede altså i høj grad at sætte fut i publikum, som imidlertid heller ikke kunne skjule, hvem det anså for at være det absolutte hovednavn ved onsdagens fest. En flok andre nordjyder, Kandis med Johnny Hansen i spidsen, behøvede således blot at slå en enkelt akkord an, da bandet små 10 minutter efter Sussi og Leo entrede scenen, før antallet af dansende helt oppe foran scenen var i hvert fald fordoblet.

Festivalen åbnede allerede klokken 8.30, traditionen tro med opvarmning af de lokale bands Klub 85, Hof Band og Løvetands Band, og den sluttede med en koncert med Stig Rossen, der sammen med venner spillede numre af afdøde Flemming 'Bamse' Jørgensen.

Som tidligere omtalt her i avisen var Handicap Musikfestival 2019 længe tæt på at måtte aflyses, idet det i år har vist sværere end tidligere at skaffe de 300.000 kroner, det koster at afvikle den. Heldigvis lykkedes det primus motor bag festivalen, Lars Pedersen fra Stevnstrup, i tide at få beløbet i hus.

Og det var der tydeligvis rigtig mange, som var rigtig glade for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hvor kan borgerne få indflydelse på Kongelunden?

Med Aarhus Kommunes accept af en generøs donation fra Henrik Lind Invest og Salling Fondene har den forud for en borgerinddragelsesproces stoppet diskussionerne om, hvorvidt Stadion og Væddeløbsbanen fortsat skal have de nuværende placeringer. Det skal de. Punktum. Stor tak til velhavere og fonde, som gerne vil gøre noget godt for Aarhus. Det er især virksomhederne AGF-fodbold og Væddeløbsbanen, glade for – og det er borgerne i Aarhus også. Driften af de to store arealer og bygninger skal hænge sammen: Det skal der også styr på, som Henrik Lind understregede i mandags. Gad vide, hvordan det påvirker resten af projektet? Hvad er der så tilbage for den almindelige borger i Aarhus at blive borgerinddraget om? Og hvordan? Vi peger på følgende: Trafik og parkering: Lad os tænke langsigtet og klimastrategisk. • Lad være med at udvide vejnet og parkeringskapacitet: Vi ved, at antallet af biler øges, og lynhurtigt er vi lige vidt. Luft- og støjforureningen øges også. • Lav shuttlebus-transport. Forbedr den offentlige bustrafik. Lav gode cykelparkeringsforhold. Bynaturen: Lad os passe på den og være varsom med byfortætning. • Vi skal passe meget på, at området ikke bliver en stor forretning for event- og naturunderholdning, hvor tilrettelagte oplevelser er blevet tegnet og fortalt i stykker. • Vi har brug for det ufriserede landskab med mere eller mindre fremkommelige stier, hvor vi kan finde ro – tæt på byen. Kort vej til grønne områder har stor betydning for sundheden. • Borgmesteren har lovet at undgå boligbyggeri, men boligbyggeri er bare én måde at byfortætte på: Det gør man også ved at lave parkeringshuse, bygge hoteller, erhverv m.m. Vi skal nøje overveje placering og omfang af den form for byfortætning, og om vi ønsker den? Idræt og kultur: Lad os få det til at hænge godt sammen med bynaturen. • Det er et puslespil at få plads til alle nuværende sportsaktører, og vi håber, at der vil blive taget hensyn til naboerne og de grønne områder. Ikke alt bynatur og ikke alle idrætsgrene har rige onkler – vi håber, at når det regner på præsten, kommer det også til at dryppe på degnen, så vi får en helhedsløsning for området. • Vi foreslår, at klimatemaet skal være en underliggende tråd i udviklingen af området. Herunder at der for fondsmidler bygges et Klimacentrum; et oplevelses- og formidlingsmuseum, som vil være relevant for brede borgergrupper. Borgerinddragelse: Hvordan kan den foregå? • Vi foreslår, at der bl.a. etableres et borgerpanel. Blandt en gruppe borgere fra hele byen, som har meldt sig til at deltage, udtrækkes en større gruppe ved lodtrækning under hensyntagen til køn, alder m.m. Panelet holder møder, styres af en moderator og får hjælp fra et sekretariat, som skriver, finder fagpersoner og materiale. Alle borgere kan følge med i arbejdet og har adgang til referater, materiale m.m. på kommunens hjemmeside og inviteres til et offentligt borgermøde. Konklusionen videregives til byrådet som en del af et beslutningsgrundlag.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

Annonce