Annonce
Aarhus

Arkitekt bag ny 'leopard-bygning' i Aarhus C: - Den vil dele vandene

Facaden på det nye hus i Nørre Allé 78 består af tre forskellige farver mursten og har taget lang tid at gøre færdig. Foto: Axel Schütt

En ny bygning på Nørre Allé påkalder sig stor opmærksomhed i øjeblikket. Bygherre har selv tegnet den, og han ved, den vil dele vandene.

Annonce

AARHUS: Man skal gøre sig umage, når man bygger i det centrale Aarhus.

Sådan lyder det fra arkitekt og bygherre på en ny lejlighedsblok på Nørre Allé, som netop er blevet rullet ud af sin stilladsbeklædning.

Bagved gemmer sig en mønstret facade, der er dannet af mursten i tre forskellige farver, og som allerede får stor opmærksomhed fra forbipasserende og arkitekter i byen.

- Det er en gammel tradition at lave ornamenteret murværk, men her har vi prøvet at lave det i en moderne fortolkning, siger arkitekt Jørgen Johansen og henviser til Det Gotiske Palads i Venedig, der har en lignende mønstret murstensfacade.

- Nørre Allé har været slidt længe, men er på vej til at få et ansigtsløft. Stedet er ikke så sart, og derfor kan gaden godt tåle at få lidt specielt byggeri, lyder det fra bygherren.

Nogle vil synes, det er helvedes grimt, mens andre vil synes, det er et friskt pust.

Jørgen Johansen, bygherre og arkitekt
Annonce

Vil dele vandene

I første omgang skulle bygningen, der indeholder otte lejligheder, have en glat, hvid facade, men Jørgen Johansen var ikke tilfreds og tegnede det om.

Han er blevet glad for resultatet, som er blevet til gennem dialog med kommunens stadsarkitekt, Stephen Willacy.

- Det er langt mere besværligt at lave en facade som denne, og man gør det ikke for pengene skyld i hvert fald. Det er sindssygt dyrt at lave det, fordi det tager så lang tid at mønstret til at gå op, forklarer han.

Efter stilladset er kommet ned, er Jørgen Johansen begyndt at modtage de første reaktioner på bygningen med "harlekin-mønstret", som står på en grund, der tidligere var parkeringspladser.

- Jeg er blevet ringet op nogle gange af nogle kolleger, som spørger ind til, hvad det er for noget, og de har været positive indtil nu. Folk kan godt lide, når man gør sig ekstra umage, men jeg ved godt, at det er en bygning, som vil dele vandene, lyder det fra arkitekten.

- Nogle vil synes, det er helvedes grimt, mens andre vil synes, det er et friskt pust.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus For abonnenter

Noget for Aarhus? Billig og meget let letbane på vej

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce