x
Annonce
Aarhus

Arkitekt om nedbrændt villa: - Vi har prøvet at sikre den

Natten til tirsdag blev den bevarede villa på Randersvej ramt af en voldsom brand, der endte med at fjerne hele 1. sal. Foto: Tobias H. Niebuhr
Det har været umuligt at sikre den tomme villa på byggegrunden ved Randersvej fra ubudne gæster, lyder det fra arkitekten bag den kommende omdannelse af byggegrunden.

AARHUS: Den ensomme villa på Randersvej bliver ved med at trække overskrifter.

Natten til tirsdag blev den forladte muremestervilla på den store byggegrund spist af flammer, og nu er politiet i gang med at undersøge branden, som man mistænker for at være påsat.

Det er arkitektfirmaet Eriksen Arkitekter der sammen med KAUP er i gang med at omdanne det store område til boliger. At det bevarede hus på grunden i nat blev angrebet af flammer, måtte arkitekt Freddie Eriksen opdage i medierne.

- Det kom som en stor overraskelse. Vi havde ikke engang hørt fra politiet, og jeg måtte erfare det på nettet, siger Freddie Eriksen.

Han har siden været i kontakt med politiet og forsikringsselskabet, og nu skal han have kontakt med kommunen for at finde ud af, hvad der skal ske med den hårdt medtagede bolig.

Annonce
Der er ikke meget tilbage af den bevaringsværdige muremestervilla fra 1933. Fotos: Tobias H. Niebuhr

Døre sparket ind

Det var efter aftale med kommunen, at Freddie Eriksen og KAUP besluttede at bevare den røde villa fra 1933, selvom den ville blive omringet af nybyggeri i op til seks etager. En beslutning der i 2018 af både kommune og bygherre blev beskrevet som et kompromis.

Det ventede byggeri på grunden har været udsat, fordi man manglede en investor. Det er nu på plads, og derfor går omdannelsen af grunden for alvor i gang snart.

- Vi har taget jordbundsprøver, og byggeriet er startet op nu, selvom det ikke er så synligt, fortæller Freddie Eriksen.

Han fortæller, at man i mellemtiden, siden slutningen af 2018, har kæmpet med at sikre det tomme hus på grunden.

- Vi har skruet plader på og aflåst det hele. Men efter to timer, så er det hele skruet af igen og døre og vinduer er sparket ind. Vi har også set, at der har boet nogen i huset, og vi har haft politiet oppe at rydde det, siger arkitekten.

- Vi har ikke kunnet holde det mere sikret, med mindre vi havde folk boende på stedet. Men huset var ikke til at bo i, og renoveringen af det, ville først gå i gang sammen med resten af projekt, lyder det fra Freddie Eriksen, der nu venter på at få kommunens dom på, om huset skal genopføres eller rives ned.

Foto: Tobias H. Niebuhr
Hele taget måtte rives ned af brandvæsnet i forsøget på at slukke branden natten til tirsdag. Vand fra den øverste sal dryppede derfor ned i stueetagen. Foto: Tobias H. Niebuhr
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce