Annonce
Kultur

Arkitekturfestival i Aarhus: Fra boligforeninger til Bauhaus

Arkitekt og tv-vært Ane Cortzen viser eksempler på vellykkede transformationer, hvor gamle bygninger har fået nyt liv og nye funktioner. Arrangementet er en del af Aarhus Architecture Festival 2019 (AAFX), der begynder torsdag. Foto: Celina Dahl/Scanpix
Mere end 30 arrangementer er på programmet, når Aarhus Architecture Festival løber af stablen for femte år i træk. Temaet for den fire dage lange festival er i år "Skiftende Idealer".

AARHUS: Under temaet "Skiftende Idealer 1919 - 2019 - 2119" i stiller Aarhus Architecture Festival, AAFX skarpt på, hvordan idealer for boliger, byliv og byudvikling har ændret sig de seneste hundrede år.

Det sker gennem en række arrangementer over hele byen med film, debat, performances, udstillinger, guidede ture og workshops.

Festivalen skydes i gang på Godsbanen torsdag 4. april kl. 19. Som en hyldest til Bauhaus-bevægelsens 100-års jubilæum er der fernisering på et Bauhaus-arkiv på Arkitektskolens midlertidige udstillingsvindue, Onsite Gallery, og åbning af fotoudstillingen "Studio X", der dokumenterer områdets forandringshistorie de seneste 10 år og de fremtidige planer.

Publikum kan også blive klogere på boligområdet Gellerup, der i disse år undergår store forandringer. Teknik og Miljø holder åbent hus i deres nye hovedsæde, "Blixens", mens arkitekt Jens Bager trækker tråde bagud og fortæller om de mange visioner, der lå bag det ambitiøse bydelsprojekt, da det blev tegnet af Knud Blach Petersen og opført fra 1968 til 1972.

Arkitekt og tv-vært Ane Cortzen har gennem en række programmer på DRK vist seerne adskillige gamle bygninger, som har fået nyt liv. På AAFX viser hun eksempler på nogle af landets mest enestående transformationer.

Øst for Paradis viser flere film med arkitektur som omdrejningspunkt, blandt andet den nye film "Bauhaus Spirit", der skildrer Bauhausskolens historie og vision for en ny samfundsutopi. På Kvindemuseet viser man det klassiske, franske ghettodrama, "La Haine", og bagefter er der paneldebat om køn, religion og race.

Festivalen finder sted 4.-7. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];