Annonce
Aarhus

Arkitekturfestival søger svar: Hvad er 'hjem'?

Fra 2. maj finder arkitekturfestivalen AAFx sted i Aarhus. På Aahus Ø bliver der blandt andet mulighed for en byvandring ved det kommende havnebad. Foto: Flemming Krogh

AARHUS: For fjerde år i træk kommer Danmarks største arkitekturfestival til Aarhus, når AAFx fra 2. maj og 14 dage frem sætter arkitektur og boformer på dagsorden flere steder i byen.

Temaet for årets arkitekturfestival er 'at huse hjem'. Ideen er at se nærmere på, hvad der udgør et hjem, hvad det vil sige at være hjemme og hvad det vil sige at skabe hjem i forskellige situationer. Festivalen giver dermed lejlighed til at undersøge, hvordan vi reagerer på forskellige aktuelle udfordringer som klimaforandringer, stigende huspriser, og øget tilflytning til byerne i forhold til vores måde at bo og indrette os på - både privat og byplanmæssigt.

Med blandt andet skabelsen af en ny bydel i Aarhus Ø og forandringerne i Gellerup er der masser af aktuelle emner at tage fat på i Aarhus.

I Gellerup bliver der blandt andet mulighed for at deltage i debat, bydelsvandring, workshop og filmvisning hos en privat beboer. På Aarhus Ø vil der blandt andet være byvandring ved det nye havnebad.

Den århusianske arkitekturfestival AAFx er en del af CAFx, der har fundet sted i København de seneste fem år.

Hele programmet præsenteres på hjemmesiden www.cafx.dk 12. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Danmark For abonnenter

Offer for mishandling i sms: 'Hey, far! Jeg har brug for din hjælp nu'

Annonce