Annonce
Navne

Arkivar fylder 70 år

Arkivar Vibeke Harsberg, Viby J., fylder torsdag 14. januar 70 år. Januar 2021. Privatfoto
Annonce

70 år: Arkivar Vibeke Harsberg, Viby J., fylder torsdag 14. januar 70 år.

Som cand.mag. i historie og nordisk sprog har hun arbejdet som arkivar ved blandt andet Landsarkivet for Fyn, Landsarkivet for de sønderjyske landsdele, Fredningsstyrelsen og Jyllands-Posten.

I de seneste ti år har hun på frivillig basis lagt et stort arbejde i at indsamle og registrere arkivalier fra Brabrand og Gellerup til Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv, der ligger på Gudrundsvej 78 i Brabrand.

Arkivet besøges af både studerende og forskere fra på ind- og udland, der i arkivets samlinger og registreringer henter stof til bøger om Gellerupparken og foredrag om livet i forstaden Brabrand.

Ud over at have skabt et professionelt lokalhistorisk arkiv har Vibeke Harsberg også selv fået tid til at skrive artikler og bøger om lokalhistoriske emner.

Fritiden tilbringer hun og ægtefællen Lars Nikolajsen gerne i sommerhuset i Ertebølle i Vesthimmerland. Her har hun også indsamlet billeder og arkivalier til det lokalhistoriske arkiv i Farsø, hvor hun også hjælper med at registrere. Endelig har hun her stået for en lang række lokalhistoriske arrangementer med titlen ”Ertebølle-by-night”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

AGF

Cheftræneren råbte og sparkede til tingene: Så ingen grund til, at AGF skulle tabe til mestrene

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Annonce