Annonce
Aarhus

Aros bygger om ved caféen: Forvandles til markedsplads med orangeri, lounge og studieområde

Aros-direktør Erlend Høyersten foran det område, der skal ændres. Foto: Kim Haugaard
Området ved kunstmuseets indgang bliver et nyt samlingssted, en slags marked med orangeri.
Annonce

AARHUS: Fra engang i juni bliver det en helt ny oplevelse at træde ind i kunstmuseet Aros i Aarhus.

Området med café og butik bliver forvandlet til en slags markedsplads med orangeri og forskellige muligheder for at slå sig ned, for eksempel lounge og studieområde. Det skal hedde Aros Marked.

Cafeen vil få et helt nyt og moderne spise- og drikkekort, og i cirklen, hvor butikken er nu, kommer et orangeri med grønne planter. Butikken bliver flyttet til den ene ende af området.

- Statens tilskud går ned, og der er kamp om fondenes donationer, så vi skal gøre, hvad vi kan for at tjene så mange penge selv som muligt, og café, butik og events betyder meget for vores indtjening, siger direktør Erlend G. Høyersten, som længe har haft en drøm om at lave ændringerne. For et halvt års tid siden kom han i kontakt med Rolf Hay, der er ophavsmand til og partner i virksomheden Hay.

- På et halvt års tid har vi udtænkt planerne, som vi nu gennemfører, siger Høyersten.

Vi har også et internationalt publikum, vi skal servicere, men vi vil dyrke det nordiske og økologiske.

Erlend G. Høyersten, direktør på Aros

Annonce

Svært at få øje på cafeen

Cafeen vil være åben i hele perioden, måske i lidt reduceret form i korte perioder. Lige nu er der plads til 150 gæster i området, og sådan vil det fortsat være, oplyser Aros, der i 2018 omsatte for 8.667.500 kroner i cafeen.

- Det har været for svært at få øje på cafeen, når man træder ind på museet, og vi vil gerne have hele området fyldt med liv, siger Erlend Høyersten.

- Da jeg talte med Rolf Hay første gang, fandt vi ud af, at vi har en gensidig interesse i projektet, som fra Hays side er en slags sponsorat. Hele projektet er samlet set en stor udgift for os, siger Høyersten.

- Hay er placeret midt i en trekant af arkitektur, kunst og mode, og kunsten kan bidrage med noget meget uforudset, siger Rolf Hay.

Annonce

Skulpturer på stedet

Aros-direktøren ser det nye område som et socialt mødested.

- Aarhus er en ung by og har brug for den slags. Vi er i konkurrence med cafeer og andre spisesteder, så derfor laver vi et mødested, hvor kunsten er en platform, og der er noget at spise for enhver. Der bliver orangeri, et væksthus, en slags fortovscafé og opstillinger af borde og stole, så der er noget til enhver dagsform og behov, steder for samtale og for dem, der vil sidde alene eller vil arbejde.

Søjlerne på stedet vil blive beklædt forskelligt, med kork eller grønne planter, og i shoppen bliver der et meget grønt indeklima.

- Vi har også et internationalt publikum, vi skal servicere, men vi vil dyrke det nordiske og økologiske. Vi har fokus på bæredygtighed og en global profil, siger Høyersten, der også vil bringe nogle af museets værker fra magasinerne i spil, for eksempel skulpturer.

- Vi har mange ting, som kan tåle at stå fremme. Det kan også være en appetitvækker til at gå ind i udstillingerne, siger Aros-direktøren.

4 - spaltet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Advarselseslamperne blinker i Aarhus: Sager om plejesvigt rammer en ældrepleje under pres

Annonce