Annonce
Kultur

Aros har overskud på 1,8 millioner kroner

Gæsterne strømmer stadig til Aros, og regnbuen er altid populær. Foto: Kim Haugaard

Kunstmuseet får flere gæster, flere klubmedlemmer, flere sponsorer og øger omsætningen.

Det århusianske kunstmuseum Aros har godt styr på økonomien. I 2016-regnskabet, der netop er offentliggjort, kommer museet ud med et overskud på 1,8 millioner kroner.

Der er stort set fremgang overalt: på gæstetal, på klubmedlemmer, på sponsorer og på omsætning.

Museets egenkapital er nu på 6,9 millioner kroner, så der er råd til satsninger eller et enkelt år eller to med underskud.

Resultatet betyder, at Aros har haft overskud i alle tre år, Erlend Høyersten har været direktør.

- Aros er på ret kurs, og resultatet er yderst tilfredsstillende. 2016 har budt på et stærkt udstillingsprogram, siger Carsten Fode, Aros' bestyrelsesformand.

- I 2016 åbnede vi Aros Public og tog dermed et vigtigt skridt i forhold til Visionsplan 2020. Næste skridt er Aros Triennial, som bliver realiseret, når anden og tredje del af udstillingen åbner i byrummet og langs kysten syd for byen i juni. Sidste trin i visionsplanen er udbygningsprojektet The Next Level, som vi er godt på vej med, siger Erlend G. Høyersten. Han oplyser, at Aros taler med fonde og har ansøgninger ude til The Next Level.

Annonce

Uægte besøgstal

Aros opgiver besøgstallet til 835.606 i sin årsrapport, men det er ikke et reelt tal, der kan bruges til at sammenligne med besøgene på byens øvrige attraktioner eller museer i landet. Det virkelige tal er 614.170, som er det antal, der har løst billet til udstillingerne og været inde for at se kunsten.

Aros har fået så meget omtale i medierne, at den bliver vurderet til en værdi på 91,6 millioner kroner, og det er mere end seks millioner over målet.

Museet gør sig også godt på Facebook, hvor det har 66.650 følgere og stærk aktivitet, og der er 27.457 følgere på Instagram.

Museet kan også glæde sig over, at stadigt flere melder sig ind i klubberne, der nu har flere end 30.000 medlemmer. Aros-klubben har 24.395 og Aros27 for folk under 30 år har 6500 medlemmer.

Der har været flere gæster i Aros Food Hall, efter at restauranten er blevet lavet om til det. Men et forsøg på at lave eget bageri gik ikke. Det er lukket.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce