Annonce
Kultur

Aros starter først byggeri sidst på året

Kunstmuseet sender gravkøerne ind på Officerspladsen efter festugen. Naboer inviteret til møde 23. marts.

I efteråret 2017 skal kunstmuseet Aros efter planen slå dørene op til »The Next Level«, en underjordisk tilbygning på 6500 kvadratmeter, der forbindes med det nuværende museum med en gigantisk svævende lysinstallation skabt af den verdensberømte amerikanske kunstner James Turell.

Annonce

»Det er klart, at vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at udvidelsen kan tages i brug så hurtigt som overhovedet muligt i 2017, så vi også kommer til at bidrage til kulturhovedstadsprojektet,« siger Henrik Ochsner, administrationschef kunstmuseet Aros.

Han understreger, at der er tale om en særdeles stram tidsplan for byggeriet.

Da avisen i november sidste år interviewede museumsdirektør Erlend Høyersten gav han udtryk for, at han gerne så gravkøerne gøre deres indtogsmarch på Officerspladsen allerede inden sommerferien. Men sådan kommer det ifølge Ochsner ikke til at gå.

»Vi har besluttet, at vi først efter festugen går i gang med at indhegne Officerspladsen, og selve gravearbejdet kommer så nok først i gang sidst på året,« tilføjer Henrik Ochsner.

Når tidsplanen er stram skyldes det ikke mindst, at man hos både Aros og kommunen, som er bygherre på projektet, ikke ønsker, at Officerspladsen skal fremstå som en stor byggeplads, når byen inviterer hele Europa til kulturfest.

»Vi er meget opmærksomme på, at Officerspladsen ser pæn ud i 2017. Så for os handler det om at få gravet ud til tilbygningen og få lagt tag på og grus henover i en fart,« fastslår Henrik Ochsner.

Købmand Herman Sallings Fond har doneret 100 millioner kroner til tilbygningen, som i alt beløber sig til 350 millioner kroner. Aros har ansøgninger ude hos en række fonde, men endnu har man ifølge Henrik Ochsner ikke andre håndfaste økonomiske tilsagn.

Den underjordiske tilbygning kommer til at rumme et stort galleri med tilhørende magasiner. Aros er godt ti år efter åbningen i 2004 allerede i pladsmangel, og Høyerstens forgænger Jens Erik Sørensen havde derfor inden sin afgang puslet med udvidelses-tanker. Det er dog Høyerstens ide at forbinde de to bygninger med Turells svævende kugle på 25 meter i diameter, hvis øverste del stikker op over jordoverfladen på Officerspladsen. Turells lysinstallation bliver en integreret del af arkitekturen, som publikum vil passere igennem for at komme ind i den nye tilbygning.

Ifølge Henrik Ochsner vil naboerne omkring Officerspladsen, der alle er kommunale institutioner, blive inviteret til et møde om byggeri og tidsplan 23. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

Annonce