Annonce
Kultur

Aros vippet af tronen: Ikke længere Danmarks mest besøgte museum

Kunstmuseet Aros har de seneste par år kunnet smykke sig med titlen Danmarks mest besøgte museum. I 2018 klemte Louisiana i Humlebæk sig imiflertid foran. Foto: Jens Thaysen
Museet Louisiana i Nordsjælland slår Aros af pinden som sidste års mest besøgte. Men kun med et mulehår

KULTUR: Tælleapparaterne på kunstmuseet Louisiana var overordentligt travle sidste år.

755.584 besøgende lagde således vejen forbi museet i 2018. Det gør samtidig museet i Humlebæk til det mest besøgte i hele landet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Dermed bliver Aros i Aarhus vippet af pinden efter at have haft flest besøgende de foregående to år.

722.109 besøgte Aros i 2018, hvoraf de 508.000 gik ind til udstillingen, og de resterende besøgte Aros for eksempelvis at se bygningen eller spise i restauranten.

Det er glædeligt, at den stigende interesse for kunst og kultur på landsplan også kan ses hos Louisiana, siger økonomidirektør, Carsten Skjøt, til TV 2 Lorry.

- De stigende besøgstal på landsplan betyder jo også, at hvis du bor i Aarhus og interesserer dig for kunst, er det sandsynligt, at du også besøger Louisiana, når du er i København - og omvendt, siger Carsten Skjøt med henvisning til, at der generelt har været lidt over en million flere besøgende på landets museer i 2018 i forhold til 2017.

På Louisiana er besøgstallet steget med næsten 100.000 i forhold til 2017, og det er der flere forskellige årsager til, mener økonomidirektøren på det nordsjællandske kunstmuseum.

Foruden en generelt stigende interesse for kunst og kultur, søger flere mennesker også forklaringer i kunsten, fordi de lever i en brydningstid, hvor alle værdier bliver udfordret, mener Carsten Skjøt.

- Kulturen er den lim, der binder os demokratiske mennesker sammen, siger han til TV 2 Lorry.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce