Annonce
Aarhus

Arrig bilist uden kørekort hamrede dør ind i betjent

Den 35-årige bilist på Janesvej skabte sig og blev voldelig, da politiet stopped ham. Foto: Scanpix
Politiet ville stikke en bilist en bøde, fordi han ikke havde sele på. Det endte med en anholdelse

AARHUS: En helt almindelig forespørgsel fra politiet endte i anholdelsen af en 35-årig mand på Janesvej i Brabrand.

En 35-årig temperamentsfuld mand, som politiets døgnrapport beskriver det, endte med en del sigtelser tirsdag. Manden blev standset klokken 8.38 af en patrulje på Janesvej. Patruljen så bilen komme kørende imod den og bemærkede, at bilisten ikke havde sele på. Derfor vendte betjentene om og fik dirigeret bilen ind til siden.

Da betjentene kom hen til bilen, sad en meget vred 35-årig mand bag rattet. En mand, der vel at mærke ikke havde kørekort, viste det sig. Derfor blev han både sigtet for at køre uden førerret og for at køre uden sele. Det fik mandens vrede til at eskalere, og han begyndte at råbe diverse skældsord efter betjentene.

Døgnrapporten fortæller, at patruljen bad ham om at aflevere nøglerne til bilen. Det nægtede han og smækkede i stedet hårdt bildøren op i den ene betjents ben. Han blev derfor anholdt med den fornødne magt og sigtet for vold mod politiet. Under anholdelsen fortsatte hans raseri, og han råbte forskellige skældsord mod betjentene og truede dem. Det endte derfor med, at han også blev sigtet for at fornærme og true politifolk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

112

Politiaktion på Ringgadebroen afsluttet: Ung kvinde stod på ydersiden af broen

Sport

Kyniske Skjern vandt for syvende kamp i træk over Århus Håndbold

Annonce