Annonce
Sport

Arsenal hiver smal sejr i land efter Watford-kollaps

Arsenal vandt 1-0 over Watford, som forærede mål væk og fik angriber udvist for at bruge albue.

Arsenal spillede sig på fjerdepladsen i Premier League mandag aften med en smal 1-0-sejr ude over Watford.

Det skete i et opgør, hvor hjemmeholdet var ti mand i næsten hele kampen, efter at angriber Troy Deeney blev udvist for at bruge albue.

Sejrsmålet skyldtes en enorm fejl af Watford-keeper Ben Foster, men det kunne Arsenal være ligeglade med.

De tre point betød, at Arsenal ligger nummer fire i tabellen med samme pointantal som Chelsea, der har spillet en kamp mere.

Tottenham har på tredjepladsen 67 point for 33 kampe, mens Arsenal og Chelsea har 66 point i den tætte strid om pladserne i top-4.

Watford kom egentlig godt i gang med kampen, men efter ti minutter kollapsede holdet nærmest efter to fatale episoder.

Først kom Arsenal foran 1-0, da Watford-keeper Ben Foster fuldstændig fejlede, da han ville sparke bolden væk efter en tilbagelægning.

Foster fumlede rundt og fik lavet et for langt træk, og Pierre-Emerick Aubameyang kom spurtende og strakte det ene ben frem.

Den uopmærksomme Foster hamrede derefter bolden ind på Arsenal-angriberen, hvorefter bolden gik i mål.

Minuttet efter gik Watford-angriber Troy Deeney så helt i sort og stangede en albue i ansigtet på gæsternes Lucas Torreira.

Det resulterede i et rødt kort, og 80 minutter med en mand i undertal for hjemmeholdet.

Watford formåede dog at undgå yderligere brølere i halvlegen og overlevede med en stabil indsats at indkassere yderligere.

Det var stadig tilfældet efter en times spil, Foster revancherede sig lidt med en flot redning på et forsøg fra Henrikh Mkhitaryan.

Presset på Watford blev intensiveret, men Arsenal formåede ikke at lukke opgøret i fasen, og så tog et drøn fra hjemmeholdets Adam Masina pludselig overliggeren.

Watford var langt fra slået endnu, og lurede på kontrastød, mens Arsenal var mest på bolden, og efter en hektisk afslutning formåede gæsterne at køre sejren hjem.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce