x
Annonce
Sport

Arsenal slår Everton i målrig affære i London

Peter Cziborra/Ritzau Scanpix
To mål af Pierre-Emerick Aubameyang var medvirkende til, at Arsenal hjemme slog Everton 3-2 i Premier League.

Arsenal hentede sin anden sejr i træk i Premier League, da Everton var på besøg i London søndag.

Annonce

Hjemmeholdet vandt det målrige opgør 3-2.

To scoringer af Pierre-Emerick Aubameyang betyder, at han er delt topscorer i ligaen sammen med Leicesters Jamie Vardy. Begge spillere har scoret 17 gange i sæsonen.

I tabellen kom Arsenal med sejren forbi Everton, og Arsenal har nu 37 point på niendepladsen, mens Everton ligger nummer 11 med 36 point.

Arsenal fik en frygtelig indledning på kampen, da det gik galt efter blot 50 sekunder.

Everton tog et frispark, og David Luiz virkede helt forvirret i sit forsøg på at cleare bolden med hovedet.

Det lykkedes slet ikke, og så kunne Dominic Calvert-Lewin i stedet udnytte muligheden, og med en akrobatisk scoring sørgede han for 1-0 til Everton.

Efter 27 minutter bragte Edward Nketiah balance i regnskabet, da han satte foden på indskiftede Bukayo Sakas fremragende indlæg fra venstre side, og så stod der 1-1.

Seks minutter senere tog Luiz lidt revanche, da han spillede Pierre-Emerick Aubameyang fri, og Arsenal-topscoreren udnyttede friløberen og scorede sikkert til 2-1.

Dybt inde i overtiden af første halvleg gik det så galt igen for Arsenal efter en dødboldsituation.

Everton tog et hjørnespark og fastholdt et pres, og Yerry Mina fik headet bolden ind i boksen.

Her sprang Richarlison frem og snittede bolden med en lang tå, og den tog turen under låret på Arsenal-keeper Bernd Leno og trillede over målstregen til 2-2.

Så lurede Arsenals 14. uafgjorte i sæsonen, men to minutter var der blot spillet af anden halvleg, da Aubameyang scorede sit andet mål i kampen, da han headede Arsenal foran 3-2 med en lynscoring.

Everton pressede naturligt på og kom til flere muligheder, og det var lidt utroligt, at der ikke var flere mål i opgøret. Bernd Leno måtte eksempelvis diske op med en klasseredning på Calvert-Lewins forsøg med 20 minutter igen.

Everton fortsatte presset, og Arsenals målmand måtte flere gange i anden halvleg agere redningsmand, og i tillægstiden headede Calvert-Lewin lige forbi målet.

Det lykkedes dog at holde Everton fra yderligere scoringer, og efter to ligasejre i træk indkasserede Carlo Ancelottis tropper dermed sæsonens 11. liganederlag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce