Annonce
Sport

Arsenals ti mand henter uafgjort ude mod Chelsea

Daniel Leal-Olivas/Ritzau Scanpix
Arsenal fik David Luiz udvist og sled sig med ti mand i en time til 2-2 ude mod Chelsea i Premier League.

Der var dramatik, da Chelsea og Arsenal sent tirsdag spillede 2-2 i et opgør, hvor Arsenals ti mand kæmpede sig tilbage to gange i London-opgøret.

Arsenals David Luiz fik direkte rødt kort efter 28 minutter, da han begik et straffespark, som Chelsea udnyttede til 1-0-føring.

Anden halvleg bød dog på tre mål mere, da Arsenal udlignede til 1-1 og 2-2, og dermed har Chelsea 40 point på fjerdepladsen i Premier League.

Arsenal har ti point færre som nummer ti.

Andreas Christensen var for tredje ligakamp i træk i startopstillingen hos Chelsea, som efter dramatik kom foran efter 28 minutter.

Chelseas Tammy Abraham fik en friløber ned mod Arsenals mål, hvilket blev sat i gang af en helt håbløs fejlpasning af Arsenals forsvarsspiller Shkodran Mustafi, der upresset slet ikke fik fart nok i sin tilbagelægning.

Abraham løb nemt bolden op, men han nåede aldrig at afslutte muligheden, da han i feltet blev moslet ned af den tidligere Chelsea-spiller David Luiz.

Det resulterede i et direkte rødt kort til 32-årige Luiz.

Jorginho tog sig af straffesparket og bragte Chelsea foran 1-0, og reduceret til ti mand i over en time var udfordringen til at få øje på for Arsenal.

Chelsea pressede gæsterne i bund i anden halvlegs indledning, men fik ikke gjort arbejdet færdigt, når bolden nåede op i Arsenals felt.

Arsenal sled sig mere ind i opgøret og fik styr på organisationen, og efter lidt over en time resulterede et vildt kontraløb pludselig i en udligning til 1-1.

Chelsea tog et hjørnespark, og bolden blev clearet, og Arsenals Gabriel Martinelli drønede afsted fra egen banehalvdel med bolden.

Brasilianeren tog et for langt træk, men da Chelseas N'Golo Kante snublede, så var der pludselig frit løb mod mål, og den 18-årige brasilianer sparkede bolden i kassen.

Alexandre Lacazette havde kort efter bolden i mål, men der blev korrekt dømt offside, og Ross Barkley forsøgte sig i den anden ende med et hovedstød, hvor Arsenal-keeper Bernd Leno måtte strække sig for at redde.

Seks minutter før tid stak César Azpilicueta foden frem og sendte bolden i mål til 2-1 efter oplæg fra Callum Hudson-Odoi, og så skulle man tro, at sejren var hjemme.

I det 87. minut slog Héctor Bellerín dog til og scorede fra kanten af feltet, og så endte det med en deler.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce