Annonce
Aarhus

Artikel i Århus Stiftstidende gav bonus: Aarhus-billede er vendt hjem fra New Zealand

Så er billedet hjemme i Aarhus. Jørn Kejlstrup med akvarellen. Foto: Hans Petersen
Kvinde fra Plymouth fandt billede fra 1935, og nu har det fået en ny ejer i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Efter mange års udlændighed er et maleri vendt hjem til Aarhus fra New Zealand.

Takket være omtale i Århus Stiftstidende har den 83-årige Jørn Kejlstrup, der bor på Langenæs, fået den akvarel, hans og hustruens familiemedlem malede i 1935.

Kunstneren er Peter Herløv, der er Inge Kejlstrups morfar. Han boede en overgang i Mønsgade 30 tæt på Den Gamle By. Netop i købstadmuseet hentede han det motiv, som er på billedet. Det lille hus lå oprindelig i Tværgade.

For Jørn Kejlstrup og hans hustru har billedet også en værdi, fordi de i to år boede i det hus i Mønsgade, hvor Peter Herløv boede.

Herløv var fabriksinspektør og blandt meget andet den første motorsagkyndige i Aarhus. Han var også en eventyrer og havde rejst i Afrika.

Han malede en del akvareller. Den, der nu er kommet hjem, blev fundet af Sue Page, der bor i Plymouth i New Zealand. Under et besøg i byen Stratford en halv times kørsel fra hendes hjem, fandt hun akvarellen i en kasse med malerier. Hun satte sig for at finde ud af historien, fordi der bag på billedet var skrevet en længere beretning om, hvordan billedet var blevet til.

Jørn Kejlstrup læste artiklen i Århus Stiftstidende. Gennem avisen fik han kontakt til Sue Page, og hun har sendt billedet til Danmark.

Han fortæller, at Peter Herløv sejlede op ad Congo-floden med en adskilt dampmaskine, og på den tur malede han også akvareller. Nogle af de sorte personer i området er med.

- Vores ældste datter har en akvarel af den slags, så nu skal vores yngste datter have det billede, der nu er kommet hjem, siger Kejlstrup.

Vores ældste datter har en akvarel af den slags, så vores yngste datter skal have det billede, der nu er kommet hjem.

Jørn Kejlstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce