Annonce
Kultur

Arven efter 2017: Ny kulturfestival på vej

Det store afslutningsshow for Kulturhovedstad Aarhus 2017 blev afviklet i Hvide Sande, hvilket symbolsk cementerede kulturåret som et projekt på tværs af hele Region Midtjylland. Foto: Morten Stricker.

De kommende to år er der fortsat fokus på kulturelt samarbejde i regionen. 2. maj offentliggøres et fælles kulturprogram.

ØSTJYLLAND: Det er 10 år siden, at regionen besluttede sig for at være med, da Aarhus ville gå efter at blive kulturhovedstad.

- Det var en strategisk satsning og investering i kultur og regional udvikling. Derfor er det en glæde at kunne sige, at vi gjorde det sammen, sagde Pia Lange Christensen, kontorchef i Region Midtjylland.

Hun glædede sig over de gode resultater.

- 2017 har bevist, at det er umagen værd at arbejde sammen, og at det kan betale sig at arbejde sammen på kulturområdet. Vi opnår højere kvalitet, når vi arbejder på tværs, sagde hun.

Kultursamarbejdet i regionen fortsætter og har fået navnet "Europæisk Kulturregion". Bag samarbejdet står en regional styregruppe med repræsentanter fra de 19 kommuner i regionen.

Hver kommune giver de kommende to år en krone per borger per år til projektet. Det samme gør regionen.

- Ambitionen rækker langt videre end de to år, men det er det, vi starter med, sagde Pia Lange Christensen.

Samarbejdet udmunder sig konkret i en kulturfestival, som løber af stablen næste år i uge 23 og 24.

- Der er ambitioner om fortsat at vise, hvad vi kan på kulturområdet i vores region. 2. maj præsenterer vi det foreløbige program for det kommende år. Kunsten bliver at holde momentum og bygge videre på alt det gode, vi har skabt sammen, sagde Pia Lange Christensen, der fortalte, at regionen er i dialog med en lang række kulturaktører om at bidrage til projektet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce