Annonce
Sport

ASA's pokaldrømme bliver væltet af corona-restriktioner: - Vi bliver klemt i systemet

ASA spiller til dagligt i Jyllandsserien. Indtil videre har holdet i denne sæson slået Aalborg Chang, også fra Jyllandsserien, samt Serie 2-holdet fra Grindsted GIF ud af pokalturneringen. Foto: Privat
ASA må ikke træne før deres pokalkamp i november, som klart er sæsonens største fodboldkamp for holdet. Men det må deres modstandere godt.
Annonce

FODBOLD: Da forsamlingsforbuddet på maksimalt ti personer mandag sparkede døren ind i det ganske danske land, endte der med at være en lille århusiansk fodboldklub, som sad i klemme.

ASA spiller til dagligt i Jyllandsserien, der er Danmarks femtebedste række og som bliver noteret som amatørfodbold. Derfor blev holdet mandag ramt af forsamlingsforbuddet.

Problemet er, at holdet stadig deltager i landspokalturneringen, hvor de har trukket det københavnske 2. Divisionshold B.93. Men fordi B.93 spiller i 2. Division, bliver de noteret som et professionelt hold.

Den lille forskel gør, at B.93 må træne som normalt uagtet det nyeste forsamlingsforbud. For i de nyeste retningslinjer er der et smuthul for professionelle klubber. De må træne sammen, spille kamp sammen og være op til 500 mennesker på stadion på kampdage. Akkurat, som man har set det på Ceres Park i det seneste stykke tid.

Det giver et klar konflikt. For ASA kommer nu til at stå meget dårligere stillet, før de den 10. november skal møde B.93.

Og det ærgrer ASA's cheftræner Frank Enevoldsen.

- I forhold til corona er restriktionerne jo helt i orden. Men jeg synes, vi kommer i klemme i det store system og i forhold til divisionsforeningen, og der er en diskrepans og en uoverensstemmelse i den tanke, man har om pokalturneringen som værende et sted, hvor alle hold er lige, og hvor de små hold har muligheden for at overraske.

- Den del træder man jo på, og jeg synes, vi kommer for langt væk fra pokalfodboldens oprindelsestanke, siger Frank Enevoldsen.

Annonce

Hvad med at flytte kampen?

Når selve kampen skal afvikles, kommer ASA nemlig til at indgå i professionel turnering. Det vil sige, at til kampen mod B.93 bliver restriktionerne blødt op for en stund, og århusianerne kommer til at få muligheden for omklædning og taktisk forberedelse i omklædningsrummet, mens de også må gå på banen med 11 mand og have op til 500 mennesker alt i alt på Robotize Park til kampen.

Men de må ikke træne. For når de træner er de stadig at betragte som et Jyllandsserie-hold. Derfor var Frank Enevoldsens idé, at man skulle flytte kampen tættere på.

Frank Enevoldsen, cheftræner i ASA. Foto: Mathias Hansen

- Det optimale for os ville være at spille kampen en uge før fjerde runde. Vi har rettet henvendelse til Divisionsforeningen om det, hvor der nu er kommet et skriv tilbage, som argumenterer for, at det organisatorisk ikke kan lade sig gøre, siger Frank Enevoldsen.


Vi får en tre-fire træningspas på den måde, og vi afmærker med kegler, så vi sikrer, at ingen spillere fra de to grupper kommer i kontakt med hinanden. Men alt sådan noget er jo enormt frustrerende, når man ved, at B.93 bare kan træne på fuld skrald

Frank Enevoldsen


ASA er et af fire hold, der kommer i problemer i pokalturneringen ved at være set som amatørhold. De andre tre er Ledøje-Smørum, BSF og Hedensted IF. Alle tre klubber spiller i Danmarksserien, som også er blevet lukket ned.

Mandag aften bekræftede Divisionsforeningen overfor blandt andet Ritzau, at kampene ikke ville blive flyttet.

- Der er ikke plads til at begynde at flytte kampe på nuværende tidspunkt, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen til Ritzau og forklarer sig blandt andet med, at turneringerne i forvejen er kommet senere i gang end normalt.

Annonce

Kreative træningsmetoder

Frank Enevoldsen og ASA har tirsdag aften deres første træning i den nye virkelighed. Holdet har 18 spillere i truppen. Det vil sige, at truppen bliver delt i to på hver deres banehalvdel. Cheftræneren må ikke selv bevæge sig fra den ene gruppe til den anden, for så er han en smittespreder.

Hvis det ene hold så sparker bolden over til den anden gruppe, må bolden faktisk heller ikke spilles tilbage til den oprindelige gruppe igen. For så er bolden smittespreder.

ASA Fodbold

  • Klubben er fra 1933 og er beliggende på Frederiksbjerg
  • ASA står for Arbejder Sport Aarhus
  • Klubbens førstehold for herrer ligger til daglig i Jyllandsserien. 
  • Det er i år bare tredje gang nogensinde, at ASA deltager i pokalturneringens hovedturnering. 
  • Det er samtidig første gang nogensinde, at klubben deltager i 3. runde af pokalturneringen. 

Derfor bliver Frank Enevoldsen nødt til at blive i den ene gruppe, mens han inden træningen har instrueret den anden gruppe via mail.

- Vi får en tre-fire træningspas på den måde, og vi afmærker med kegler, så vi sikrer, at ingen spillere fra de to grupper kommer i kontakt med hinanden. Men alt sådan noget er jo enormt frustrerende, når man ved, at B.93 bare kan træne på fuld skrald, siger Frank Enevoldsen.

ASA manglede to kampe i Jyllandsserien, som er noteret som værende udsat. Holdet ligger nummer seks af otte hold i deres pulje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce