Annonce
Erhverv

Asbjørn vil sælge musikundervisning til hele verden

Musikundervisning.dk

Musikundervisning.dk har sat sig en række ambitiøse mål for 2017, hvor det virtuelle mødested for musikelever og undervisere er klar med de første online-lektioner, satser på at nå en to-cifret million-omsætning i Danmark, samt rykker til udlan

Det er gået stærkt for den århusianske iværksætter, Asbjørn Eggers, siden han for mindre end tre år siden satte sig for at formidle kontakt mellem musikere på nettet. Eller rettere: Musikere, der gerne vil lære mere, og musikere, der kan lære fra sig.

I februar 2014 gik hjemmesiden Musikundervisning.dk online, og det virtuelle musikskole-koncept breder sig med samme hast som afslutningen på H.C. Lumbyes velkendte champagne-galop.

- Musikundervisning.dk er ikke tænkt for at udkonkurrere den offentlige musikskole. Vi er et supplement. Vores mission er at skabe mere musik i Danmark, og vi appellerer blandt andet til folk med fuldtidsarbejde, fordi vi er fleksible, siger grundlæggeren og idé-manden, Asbjørn Eggers.

Fra den første musikunderviser blev ansat i 2014 tæller staben af undervisere i dag 300 af slagsen, mens kundekartoteket rummer 400-500 faste elever og et sted mellem 1000 og 1500 on-and-off elever. Især musik-platformens klippekortsordning er populær, hvor man køber sig til for eksempel 10 gange undervisning á en halv time, og så kan kunder selv lave en enten fast eller fleksibel aftale med underviseren.

Fra klaver til didgeridoo og drejelire

Som regel foregår lektionerne hjemme hos underviseren eller i et øvelokale, som underviseren har til sin rådighed, men det kan også være hjemme hos kunden selv. Den del af aftalen klarer parterne selv.

- Halvdelen af vores kunder er børn, hvor forældrene typisk ikke har kunnet få plads i den lokale musikskole, mens den anden halvdel er voksne, som måske synes, at det at gå i den offentlige musikskole var noget, som de gjorde i folkeskolen. Vores fordel er blandt andet et fleksibelt koncept, som også betyder, at vi kan matche elever og undervisere op med hinanden, så de passer bedst muligt sammen, forklarer Asbjørn Eggers.

Musikundervisning.dk tilbyder i øvrigt lektioner til en bred palette af instrumenter. Her er alt fra klassikere som klaver og guitar til didgeridoo og drejelire. En halv times undervisning koster typisk 200 kroner afhængig af, hvem underviseren er, og så er der rabat at hente ved at købe et klippekort.

I sommer blev holdundervisning også en del af pakken, som bringer det sociale aspekt mere i spil. Her er lektions-prisen billigere for den enkelte elev, og der er i dag for eksempel et ukulele-hold og et guitar-hold for seniorer i kategorien 60+ i gang.

Annonce

Online-rådgivning og milion-omsætning

Rent geografisk har Asbjørn Eggers og Co. undervisere i alle landets større byer - København, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg, Kolding, Vejle og Horsens - men fra 2017 sætter geografien ikke længere grænser for musikundervisningen.

- Vi er klar til også at kunne tilbyde lektioner online ud fra et skype-agtigt modul på hjemmesiden. Her vil man kunne få rådgivning mellem lektionerne, og det er på den måde tænkt som en ekstra mulighed. Vi er i det hele taget meget bevidste om at være meget digitale. Vi skal være den bedste platform at dyrke musik på. Online-lektionerne betyder samtidig, at vi kan nå alle yderområder, men det er vores mål at blive landsdækkende - også i fysisk forstand - og jeg forventer, at vi runder en omsætning i den to-cifrede million-klasse herhjemme i 2017, fortæller Asbjørn Eggers og for længst også er begyndt at kigge ud over de danske grænser.

Faktisk har det hele tiden været tanken at skalere virksomheden ud på musikkens verdensmarked.

Annonce

Holland - her kommer vi

- Vi har netop etableret en kontor i Haag i Holland med to ansatte, som lige arbejder på at finde undervisere, så vi kan åbne vores hjemmeside - muziekonderwijs.nl - dér fra nytår. Vi har lavet markedsanalyser flere steder, og det er blevet Holland, fordi det er et liberalt land, hvor den offentlige musikskole ikke er så stærk som i Skandinavien. Samtidig vil vi også gerne bevæge os den vej nedad i Europa og til store lande som Tyskland og England, men selvfølgelig skal vi også til Sverige og Norge på et tidspunkt. Lige nu tror vi bare på, at vores koncept kan gøre en større forskel i Holland, hvor der bor 17 mio. mennesker, og hvor der er god basis for et privat musikmarked, siger Asbjørn Eggers.

Han har en bachelor i både informationsvidenskab og musikvidenskab, og det er netop de to verdener, som han kombinerer i Musikundervisning.dk.

- På den ene uddannelse lærte jeg noget om programmering og marketing, og på den anden fik jeg musikfagligheden med, forklarer Asbjørn Eggers, der ser lyst på fremtiden:

- I vores to første regnskabsår har vi fordoblet vores omsætning, og jeg har store ambitioner. Vi har allerede fået mange gode erfaringer i Danmark, og jeg er spændt på, hvad Holland kommer til at bringe. Det åbner virkelig op for vores europæiske projekt og andre lande også, så vi ikke længere alene er afhængige af danske kunder for at vokse.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Sport

Video: Sara Slott løber sig i OL-semifinalen

Annonce