Annonce
Aarhus

Asfalt på havnen er en politisk beslutning - der ikke er truffet endnu

Havnepladsen er for både gående og cyklister, og ikke alle er enige om, hvorvidt cykelstien skal asfalteres. Foto: Jens Thaysen

Først når byrådspolitikerne i løbet af efteråret har dannet sig et overblik over fremtidens cykelstier i Aarhus, vil det også blive besluttet, om der skal asfalt på cykelstien langs havnefronten.

AARHUS: Cyklister, der dagligt bander og svovler over "cykelstien" langs havnefronten i Aarhus, må væbne sig med tålmodighed. Der er nemlig ikke udsigt til frisk asfalt før tidligst til foråret 2019 - hvis der altså overhovedet kommer asfalt på strækningen, hvor der i dag cykles på et såkaldt "shared Space", et delt område, hvor cyklister og fodgængere færdes med lige ret.

- Det er en politisk beslutning, og den er ikke truffet endnu, fortæller Luise Pape Rydahl, forvaltningschef Teknik & Miljø om den eventuelle asfaltering af dele af havnepladsen.

Kommunen har søgt og fået tildelt 12 mio. kroner fra Statens Cykelpulje til forbedring af hele Cykelforbindelsen mellem Risskov og Marselisborg. Hele projektet beløber sig til 31 mio.

- Vi skal have lavet en rigtig god cykelsti, men udformningen af den skal indgå i en samlet afvejning af både sikkerhed, arkitektur og æstetik på et så centralt sted som havnefronten. Dels skal det være en god og sikker oplevelse at cykle, men der er også mange, der går op i, at det ser godt ud på havnefronten. Det er noget, vi skal arbejde med, men der er meget, der ikke er taget endelig stilling til endnu. At asfaltere er en mulighed ud af flere, siger Luise Pape Rydahl.

Før byrådet har behandlet sagen, er der ikke noget, der er besluttet,

Luise Pape Rydahl, forvaltningschef Teknik & Miljø.

Intet er afgjort

I løbet af efteråret 2018 vil byrådet blive fremlagt en samlet udmøntningsplan for cykelhandlingsplanen. Det er embedsmandssprog for det store forkromede overblik over byens kommende cykelstier med mere. Strækningen langs havnen er en del af den handlingsplan.

- Før byrådet har behandlet sagen, er der ikke noget, der er besluttet, siger Luise Pape Rydahl.

Såfremt projektet for cykelpromenaden vedtages af byrådet, vil de første arbejder tidligst kunne igangsættes til foråret 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce