Annonce
Aarhus

Asfalt på havnen er en politisk beslutning - der ikke er truffet endnu

Havnepladsen er for både gående og cyklister, og ikke alle er enige om, hvorvidt cykelstien skal asfalteres. Foto: Jens Thaysen

Først når byrådspolitikerne i løbet af efteråret har dannet sig et overblik over fremtidens cykelstier i Aarhus, vil det også blive besluttet, om der skal asfalt på cykelstien langs havnefronten.

AARHUS: Cyklister, der dagligt bander og svovler over "cykelstien" langs havnefronten i Aarhus, må væbne sig med tålmodighed. Der er nemlig ikke udsigt til frisk asfalt før tidligst til foråret 2019 - hvis der altså overhovedet kommer asfalt på strækningen, hvor der i dag cykles på et såkaldt "shared Space", et delt område, hvor cyklister og fodgængere færdes med lige ret.

- Det er en politisk beslutning, og den er ikke truffet endnu, fortæller Luise Pape Rydahl, forvaltningschef Teknik & Miljø om den eventuelle asfaltering af dele af havnepladsen.

Kommunen har søgt og fået tildelt 12 mio. kroner fra Statens Cykelpulje til forbedring af hele Cykelforbindelsen mellem Risskov og Marselisborg. Hele projektet beløber sig til 31 mio.

- Vi skal have lavet en rigtig god cykelsti, men udformningen af den skal indgå i en samlet afvejning af både sikkerhed, arkitektur og æstetik på et så centralt sted som havnefronten. Dels skal det være en god og sikker oplevelse at cykle, men der er også mange, der går op i, at det ser godt ud på havnefronten. Det er noget, vi skal arbejde med, men der er meget, der ikke er taget endelig stilling til endnu. At asfaltere er en mulighed ud af flere, siger Luise Pape Rydahl.

Annonce

Før byrådet har behandlet sagen, er der ikke noget, der er besluttet,

Luise Pape Rydahl, forvaltningschef Teknik & Miljø.

Intet er afgjort

I løbet af efteråret 2018 vil byrådet blive fremlagt en samlet udmøntningsplan for cykelhandlingsplanen. Det er embedsmandssprog for det store forkromede overblik over byens kommende cykelstier med mere. Strækningen langs havnen er en del af den handlingsplan.

- Før byrådet har behandlet sagen, er der ikke noget, der er besluttet, siger Luise Pape Rydahl.

Såfremt projektet for cykelpromenaden vedtages af byrådet, vil de første arbejder tidligst kunne igangsættes til foråret 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce