Annonce
Østjylland

Assedrup har ikke opgivet håb om station

<p>Assedrup Station har nu været lukningstruet i flere år. Beboerne i området ­håber at ­kunne forhindre lukningen. Foto: Thomas D. Rithmester.</p>

Beboerne i Assedrup og omegn ved stadig ikke, om deres togstation skal lukkes. De frygter for konsekvenserne, hvis det sker - og det tyder meget på.

Stationen i Assedrup er en af de fire på togstrækningen mellem Aarhus og Odder, der er i farezonen i forhold til en lukning, når Letbanen begynder sin kørsel på strækningen i 2017. Men opgivet håbet, det har man ikke i Assedrup og omegn, fastslå Per Mejnecke, der er medlem af en nylilgt nedsat arbejdsgruppe, der skal foresøge at overbevise politikerne og letbanen om, at der fortsat skal være mulighed for at stå på og af toget i Assedrup.

»Der er ingen tvivl om, at hvis der benyttes regnearklogik, så lukker Assedrup Station. Vi mener bare ikke, at der kun kan tænkes i kroner og ører i denne sammenhæng,« siger Per Mejnecke.

Den eventuelle lukning af stationen i Assedrup har efterhånden hængt i området i mange måneder, og det har en betydning på flere områder, mener Per Mejnecke.

Annonce

»Vi har fået at vide, at huspriserne stiger, når letbanen kommer. Men hvis letbanen ikke kommer til Assedrup, er vi overbeviste om, at det vil betyde et fald i huspriser. Dermed kan folk bliver bundet til området, lige som det næppe fremmer bosætningen, at man enten skal benytte en skolebus med få daglige afgange, tage en taxa eller gå de godt en kilometer op til landevejen i al slags vejr,« siger han.

Per Mejnecke og andre med interesse for at bevare stationen i Assedrup har længe jagtet en udmelding om, hvad der kommer til at ske, men uden held. På et møde i Pakhuset i Odder 1. september fortalte Claus Rehfeld Moshøj, direktør for Aarhus Letbane, ifølge Per Mejnecke dog, at hvis transporttiden mellem Odder og Aarhus skal reduceres, så er det nødvendigt at lukke fire stoppesteder. Ud over Assedrup er stationerne Egelund, Vilhelmsborg og Kongsvang nævnt. Derfor har arbejdsgruppen, der er imod lukningen, nu intensiveret arbejdet.

»Vi er overbevist om, at de optællinger af passagerer, der er lavet, ikke er korrekte. Det fremførte vi sidste år, hvorfor det blev besluttet, at sagen skulle undersøges igen. Men der er ikke sket noget som helst, så vi ved stadig ikke, om vi er købt eller solgt, hvilket naturligvis er frustrerende,« konstaterer Per Mejnecke.

Strækningen mellem Odder og Aarhus lukkes fra efteråret 2016 og rundt regnet et år frem i tiden, og beboerne i Assedrup frygter for, hvad der sker.

»En ting er, at vi kan miste vores station, når letbanen kommer. Men vi er bange for, at stationen bliver nedlagt inden, så Midttrafik ikke behøver at tilbyde den erstatningskørsel med bus, der ellers skal tage over, når der ikke er togdrift på grund af etableringen af letbanen,« siger Per Mejnecke.

Folkene i Assedrup og omegn er ikke de eneste, der venter på nyt i sagen om stationslukningerne. Også fra politisk hold ventes der, og blandt de ventende er Niels Erik Iversen (S), næstformand i det regionale udviklingsråd i Region Midtjylland.

»Jeg kan konstatere, at der ikke er sket noget nyt i sagen, siden vi i 2014 bad om flere informationer i forhold til stationslukninger i forbindelse med etableringen af letbanen,« siger han.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Aarhus

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Annonce