Annonce
Sport

Assistent tager to år mere: Jeg synes stadigvæk, at Århus Håndbold er det mest spændende sted for mig

Simon Sørensen vil også ved Erik Veje Rasmussens side i de næste to sæsoner. Foto: Ole Nielsen
Århus Håndbold og Simon Sørensen er blevet enige om at forlænge samarbejdet frem til sommeren 2022. På det tidspunkt vil han have været seks sæsoner i klubben.
Annonce

HÅNDBOLD: Han er i gang med sin fjerde sæson som assistent for Erik Veje Rasmussen. De mange år som højrehånd og sparringspartner for den tidligere landsholdsspiller har dog ikke været nok for Simon Sørensen, der har takket ja til at tage en ny toårig periode i Århus Håndbold.

- Som min dagligdag ser ud lige nu, og de muligheder der har været, så synes jeg stadigvæk, at Århus Håndbold er det mest spændende sted for mig. Både i forhold til de kommende udfordringer og til min egen udvikling, giver det rigtigt god mening at tage en periode mere sammen med Erik Veje. Udfordringen bliver også anderledes af, at vi får en relativt stor udskiftning i truppen i forhold til de seneste sæsoner, hvor vi har haft en meget sammentømret gruppe. Det glæder jeg mig meget til at få den del med og prøve at få stablet et relativ nyt og ungt hold på benene, og få integreret flere spillere af egen avl, der kan være med til at kæmpe om at blive en del af slutspillet, hvilket er målsætningen i Århus Håndbold.

I de første fire sæsoner har Simon Sørensen været ansvarlig for talentudviklingen, ligesom han har stået i spidsen for klubbens U18-hold og været inde over ESAA. Med tilføjelsen af titlen som U18-landstræner sidste efterår, er døgnets 24 timer dog ikke længere nok for træneren til at nå alle de opgaver. Derfor er det blevet besluttet, at han i de kommende to år får lidt færre opgaver.

- Jeg kommer ikke til at være fast med på ungdomsdelen. Jeg kommer til at være tovholder og sørge for, at vi bedst muligt får integreret vores egne spillere indenfor liga-regi. Min dagligdag bliver dog anderledes, fordi jeg ikke længere skal være ansvarlig for ESAA og ikke skal stå som træner for ungdomsholdet. Jeg skal dog stadig være bindeleddet i forhold til træning og hvis nogle af spillerne bliver så dygtige, at de skal have en kontrakt, siger Simon Sørensen.

Annonce

Mere end bare assistent

- Det har vel også stor betydning, at dit ansvarsområde er langt større end hos en "normal" assistenttræner?

- Det er altafgørende. Var jeg "bare" en assistenttræner, som skulle holde mund i 60 minutter på bænken og møde op til træning, kigge på og lave en øvelse i ny og næ, når Erik skulle have en pause, så skulle jeg ikke være i Århus Håndbold. Det er heldigvis ikke det, der er vilkårene. Jeg er med i kampene. Det er Erik der bestemmer, hvis der skal træffes en beslutning, men jeg er heldigvis med til at komme med forslag og give direktiver på banen, ligesom der er områder, jeg skal udfolde fra bænken. Jeg har et stort ansvar til dagligt på træningsbanen i forhold til de ting, som jeg kan byde ind med. Det er altafgørende for, at jeg kan være med fortsat, siger træneren.

Har du haft andre tilbud?

- Der har været lidt forespørgsler og snak, men ikke noget der er kommet så langt, at det var mere interessant end at blive i Århus Håndbold. Det er klart, at når du har kontraktudløb, så sætter du dig ned og kigger på din dagligdag og ser på hvor du er henne i forhold til at være ungdomslandstræner og de muligheder der er rent geografisk i forhold til de forespørgsler, som er kommet, og der har Århus Håndbold passet bedst. Derfor har jeg heller ikke været i tvivl om, at det skulle være Aarhus.

Simon Sørensen skiftede i sommeren 2016 til Århus Håndbold som talentansvarlig og assistenttræner. Han kom fra et cheftrænerjob i Skive fh i herrehåndboldligaen. Han er den yngste træner herhjemme, der har stået i spidsen for et ligahold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce